1,5 KILOGRAMA HEROINA

BIZNISMEN, NASILNIK I ŠVERCERPropali zagrebački ugostitelj paos drogom: 'Nije moja, majke mi!'

Znam da sam u autu imao neku torbu, ali nisam znao što je u njoj, uzalud je policajcima govorio Goran Drožđan
 CROPIX

Propali zagrebački ugostitelj Goran Drožđan (45) uhićen je prije tjedan dana na graničnom prijelazu Dobrakovo jer je u njegovu automobilu bilo skriveno 1,5 kilograma heroina i kilogram punila za povećanje mase.

Kad su ga crnogorski carinici i policajci zaustavili u Renaultu Cliju zagrebačkih oznaka, Drožđan je problijedio. Trenutno je u istražnom zatvoru u Bijelom Polju, gdje će odlukom sutkinje provesti najmanje 30 dana. U prilog mu neće ići ni činjenica da istražiteljima, a potom ni tužiteljima nije odgovorio na pitanja odakle mu droga i kome je trebala biti isporučena. Da je kojim slučajem droga stigla do krajnjih korisnika, zarada bi bila gotovo milijunska.

Prokockao slobodu

- Znam da sam u vozilu imao neku torbu. Ali nisam znao što je u njoj. Dakle, to što ste pronašli nije moje i s tim nemam veze - pravdao se u policiji i tužiteljima uhićeni Drožđan, inače rodom iz Vukovara, koji je još jednom prokockao slobodu u kojoj nije dugo uživao.

Utjecaj na zdravlje

Drogu u vozilu crnogorski su policajci otkrili pomoću fleksibilnog fiberskopa. Heroin je bio pakiran u tri pakiranja ukupno teška 1553 grama i bila su skrivena u šupljini desnog prednjeg blatobrana, dok je u lijevom blatobranu bilo nagurano 1030 grama punila za miješanje kako bi se dobilo na težini. Uz to je bila prilijepljena i vrećica s pet grama heroina. Policijska prijava je jasna - kazneno će odgovarati za neovlaštenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet droge vrlo visoke čistoće.

Iako su policajci procijenili da mu je oduzeto 1,5 kg heroina dok ostatak otpada na punilo, državna tužiteljica Nada Bugarin stavlja mu na teret 2,5 kilograma heroina namijenjenih prodaji uz napomenu da bi navedeni heroin “negativno utjecao na zdravlje ljudi tako da postoji osnova za određivanjem pritvora”.

Drožđan je bio branitelj i na ratištu je proveo 139 dana, nakon čega se bacio u poduzetničke vode. Imao je četiri tvrtke u užem centru Zagreba, vodio je kafić Pink Panter u zagrebačkoj Šubićevoj ulici, no od cjelokupnog poslovanja, ako je suditi po podacima Trgovačkog suda, nije ostalo ništa osim dugova. Računi tvrtki su u blokadi, neki i dulje od tisuću dana. A državi je kao građanin dužan 60.000 kuna. Rapidno mu je sve krenulo nizbrdo kad je završio s druge strane zakona. Riječ je o starom znancu policije poznatom po nanošenju teških ozljeda, nasilničkom ponašanju i pokušaju ubojstva 1997., a prije pet godina u kafiću Pink Panter, dok je još bio njegov, počinio je kazneno djelo. U lokalu je, naime, zatočio 14 godina mlađu djevojku i prijetio joj ubojstvom. Smatrao je da mu ona, tad već kao bivša djevojka, duguje novac koji joj je on dao dok su živjeli pod istim krovom. Međutim, ona mu je rekla da novca nema pa je “pukao”.

Oteo nakit i dokumente

Natjerao ju je da skine sat, prsten i ogrlicu, ali i da mu preda dokumente s ciljem da ih zadrži sve dok mu ne vrati dug. Nastavio joj je prijetiti, ali je djevojka iskoristila njegovu nepažnju, pobjegla i prijavila ga policiji koja je, pak, u njegovu stanu pronašla ukradene njezine stvari. Taj ispad u Pink Panteru stajao ga je tri kaznene prijave - za prijetnju, protupravnu naplatu i protupravno lišavanje slobode.

Kafić danas nosi drugo ime i vode ga drugi ljudi.

Službeno je prijavljen, ali ne živi u Dugom Selu

- Poznajem ga jer smo iz istog kraja. Od obitelji ima jedino sestru, ali s njom nije u dobrim odnosima. Znam da je opet u zatvoru jer me zvao njegov odvjetnik da ga ponovno prijavim na mojoj adresi u Dugom Selu. Ali, Goran nikada kod mene nije bio doma - povjerio nam se Droždanov prijatelj na čijoj je adresi prijavljen uhićeni bivši ugostitelj te naglasio da nije povezan s njegovim kaznenim djelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:23