MARIO USANOVIĆ

Bjegunac s Klisa kazneno prijavljen zbog teškog pokušaja ubojstva djeteta

Istragom je utvrđeno da je ostvario obilježja kaznenih djela Teško ubojstvo u pokušaju i Zanemarivanje djetetovih prava

Mario Usanović

 Privatni Album

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv Marija Usanovića (32) zbog pokušaja ubojstva 6-mjesečnog djeteta u obiteljskoj kući u Klisu kod Splita te je u četvrtak navečer predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je u petak iz splitsko-dalmatinske policije.

Protiv njega će biti podnesene i kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog sumnje na kaznena djela Zanemarivanje djetetovih prava, Prisile prema službenoj osobi te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, navodi se u priopćenju splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 32-godišnji Usanović u srijedu, 8. prosinca, u obiteljskoj kući "svojim ponašanjem prema djetetu ostvario obilježja kaznena djela 'Teško ubojstvo u pokušaju' i 'Zanemarivanje djetetovih prava' ", dodaje se.

U pretrazi kuće pronađena droga

U sklopu krim istrage, temeljem naloga suda, pretražena je kuća koju koristi Usanović te je pronađeno i oduzeto oko 14 grama droge amfetamin, manja količina droge MDMA i ecstasy kao i jedna digitalna vaga za precizno mjerenje.

image

Usanović se, kada je ugledao policiju, dao u bijeg po vrletima Klisa

Paun Paunovic/Cropix

Također 32-godišnji Usanović osumnjičen je za kazneno djelo 'Prisila prema službenoj osobi', jer je policajca nekoliko puta udario šakom u lice prilikom uhićenja. Policajac je pritom lakše ozlijeđen.

Mario Usanović je otac 6-mjesečne djevojčice koju je u srijedu navečer majka dovela na Hitnu medicinsku pomoć u splitski KBC zbog posljedica utapanja. Nakon pregleda i pružanja liječničke pomoći dijete je, iako nije bilo životno ugroženo, smješteno na dječju Jedinicu intenzivnog liječenja, a liječnici su o svemu obavijestili policiju.

Policija je tada otišla na adresu prebivališta, a otac djeteta, kad ih je ugledao, dao se u bijeg po vrletima Klisa.

Odmah je organizirana potjera za njim na području Klisa i Solina u kojoj je sudjelovalo 70-ak policajaca.

Usanović je pronađen i uhićen tijekom opsežne potrage u srijedu oko 22 sata na području Klisa. Pružao je otpor pri uhićenju, nakon čega je priveden u policiju, a sinoć je predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. siječanj 2023 01:40