OBITELJSKO NASILJE

Bjegunac s Klisa osim bebe koju je umalo utopio ima još jedno dijete: ‘Odmah smo reagirali‘

Sve okolnosti kao i strašna činjenica da se radi o bebi od par mjeseci utjecale su na žurnu reakciju nadležnih

Mario Usanović

 Privatni Album

Bjegunac s Klisa Mario Usanović (32), uhićen zbog sumnje u obiteljsko nasilje nad bebom starom nekoliko mjeseci ima još jedno dijete, koje je u srijedu navečer smješteno u ustanovu za djecu.

Na teren su nakon dojave policije izašli djelatnici Centra za socijalnu skrb Split, Podružnica Solin, koji su donijeli žurnu mjeru izdvajanja i smještaja izvan obitelji za dvoje djece, bebu i dijete predškolske dobi, piše Slobodna Dalmacija.

Na njihovu preporuku je u bolnicu smještena i majka djece, koja je došla na Hitni prijem s djetetom starim nekoliko mjeseci koje je imalo simptome utapanja. Žena je bila potpuno rastrojena i nesuvisla te je procijenjeno da se i nju treba hospitalizirati.

Prilikom izlaska na teren u kući je, prema neslužbenim informacijama, nađeno oružje, ali i laboratorij za proizvodnju narkotika. Kako se sumnjalo da je i osumnjičenik pod utjecajem droge, odmah po uhićenju mu je uzeta krv kako bi se obavilo testiranje na opojne tvari i alkohol.

Sve okolnosti kao i strašna činjenica da se radi o bebi od par mjeseci utjecale su na žurnu reakciju nadležnih, kako bolnice koja je odmah obavijestila policiju, tako i Centra za socijalnu skrb. Od Ante Bjaževića, ravnatelja CZSS Split saznajemo da se mjera donosi u slučajevima kada se procijeni da je ugrožen život djece.

- Djelatnici naše podružnice su odmah sinoć uredovali s policijom nakon čega je starije dijete smješteno u Dom za djecu. Mjera izdvajanja iz obitelji odnosi se na oba djeteta, ali je mlađe sada u bolnici - kazao nam je ravnatelj.

Obitelj nije otprije bila u tretmanu Centra za socijalnu skrb niti je Mario Usanović evidentiran kao počinitelj u aplikaciji za sprečavanje nasilja i pomoći žrtvama nasilja u obitelji. U dosjeu ima prijavu za preprodaju droge iz 2018. godine kada je uhićen na splitskom predjelu Plokite sa speedom i ecstasyjem.

Bio je u MORH-a kao pripadnik ratne mornarice, ali više nije u njihovom djelatnom sastavu. Tijekom tog vremena je bio i natjecatelj u televizijskom show-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 15:47