OPASNA VOŽNJA

BJEŽAO OD POLICIJE I UMALO PREGAZIO DJECU Motorist za potjere pao, pa uhićen uz uporabu sile

Uhićem 27-godišnji motorist: bježeći pred policijom ugrozio djecu na pješačkom prijelazu djecu ispred škole, prošao preko pruge uz spušteni polubranik i na kraju pao zbog prebrze vožnje
Zagreb, 070913. U vecernjim satima u Oporoveckoj ulici u Dubravi dogodila se prometna nesreca u kojoj su sudjelovali motociklist i vozac osobnog automobila.Na fotografiji: policijski ocevid na mjestu nesrece.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

SISAK - Dvadesetsedmogodišnji motociklist iz Siska prijavljen je zbog kaznenog djela obijesna vožnja u cestovnom prometu.

Kako je priopćila sisačka u petak, 24. travnja oko 16.30 sati, policijski službenik je u mjestu Žažina nedaleko od Siska pokušao zaustaviti motocikl kojim je upravljao nepoznati muškarac, na što vozač nije reagirao već je nastavio vožnju kroz mjesta Žažina i Sela.

Tom je prilikom velikom brzinom u desnom nepreglednom zavoju pretekao kolonu vozila, ugrožavajući vozila iz suprotnog smjera te je u Selima kod škole obišao zaustavljenu kolonu vozila ispred obilježenog pješačkog prijelaza kada je cestu prelazila grupa školske djece.

Nadalje je u mjestu Stupno obišao zaustavljenu kolonu vozila ispred pružnog prijelaza te istim prošao u vrijeme kada su polubranici bili spušteni, a svjetlosni signal je najavljivao nailazak vlaka. U mjestu Odra je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pao.

Kada je policijski službenik došao do njega, bjegunac je pokušao podići motocikl i pobjeći, ali ga je policajac u tome spriječio, nad njim primijenio sredstva prisile te ga uhitio.

Provjerom je utvrđeno da je riječ o 27-em Siščaninu, inače višestrukom počinitelju istovrsnih prometnih prekršaja, te da je upravljao neregistriranim motociklom prije stjecanja prava na upravljanje. Alkotestiranjem je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 07:34