PEDOFIL

BLUDNI PODUZETNIK Inženjer strojarstva zadovoljavao pohotu pred curicama

zagreb 161106sokol maric blindirano vozilo pokusaj pljacke policija ocevid shoping city one intersparfoto: srdan vrancic-desk--zag-
 Cropix

Gdje je Ivan S. (66), inženjer strojarstva rodom iz varaždinskog kraja koji je do prije nekoliko godina obitavao u Umagu i za kojim godinama tragaju institucije da bi konačno odgovarao zbog sedam seksualnih delikata koja je počinio na štetu maloljetnica, nitko ne zna.

Ono što je poznato je nedavno donesena odluka Općinskog suda u Puli da će se poduzetniku bludniku suditi u odsutnosti.

Ako je suditi po podacima Trgovačkog suda, 2012. se dao u bijeg brišući usput poslovne tragove. Na proljeće te godine ugasio je tvrtku koja se bila bavila trgovinom na veliko strojevima i opremom, građevinarstvom, prijevozom i drugim. Ipak, među tim podacima ostala je navedena kontakt-adresa s ulicom i kućnim brojem. Ivan S. je slobodu, čini se, pronašao u Njemačkoj, točnije u Münchenu.

Optužnica pulskog državnog odvjetništva od svibnja 2007. tereti ga da je “u stjecaju počinio sedam kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa”. Točnije šest kaznenih djela odnosi se na bludne radnje dok je u jednom slučaju zadovoljavao pohotu pred djetetom. Osim toga, tereti ga se i da je neke od svojih žrtava upoznavao s pornografijom. Zbog svega navedenog prijeti mu i deset godina zatvora.

Nakon što je podignuta optužnica, pet godina kasnije tužiteljstvo je izmijenilo činjenični i pravni opis djela te kvalifikaciju. S obzirom na promjenu optužnog akta, domišljati Ivan S. zamolio je rok od tri dana za pripremu obrane. Ispostavilo se da je već tada imao plan za bijeg jer je 22. veljače podnio zahtjev za gašenje tvrtke. Umjesto da se odazove na raspravu zakazanu za 2. ožujka 2012. godine, on je nestao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:25