UŽAS NA PLATKU

BMW-om došli na riječko skijalište pa divljali i ‘driftali‘ po stazi: Premlatili su gosta kafića, a još dvoje ozlijedili

Napadače je privela policija koja je potvrdila da su u incidentnu ozlijeđena trojica izletnika

Ilustrativna fotografija

 Damir Skomrlj/Cropix

Na skijalištu Platak u okolici Rijeke u nedjelju oko 20,10 sati došlo je do tučnjave u kojoj su ozlijeđena trojica izletnika, a napadači su privedeni te se, prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, nad njima "vrši postupanje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice".

Tučnjava je, prema riječima svjedoka, krenula nakon što je na popularno obiteljsko skijalište, koje su proteklog vikenda posjetile stotine skijaša i sanjkaša, došla ekipa u crnom BMW-u te su automobilom počeli "driftati" po skijaškoj i sanjkaškoj stazi, a sve pred očima šokiranih posjetitelja X - bara.

Jedan od gostiju uputio se iza 20 sati s djevojkom prema automobilu i tamo ga je napao trojac iz BMW-a. Kako kažu svjedoci, trojica muškaraca oborila su ga na pod, gdje su ga nastavili udarati nogama te je zadobio teške tjelesne ozljede. Lakše su ozlijeđena još dvojica muškaraca koja su unesrećenome priskočila u pomoć i pokušala zaustaviti napad. Napadače, čiji se automobil "ukopao" u snijegu, privela je policija.

Prema izjavama svjedoka, u crnom BMW-u bilo je miješano društvo mlađih muškaraca i djevojaka, a bili su, kako navode, u vidno alkoholiziranom stanju.

Inače, proteklog vikenda na Platku je počela sezona skijanja te su popularno skijalište, zahvaljujući sunčanom vremenu, u nedjelju posjetile stotine skijaša i sanjkaša, među njima čitave obitelji s djecom. U večernjim satima, kada se incident dogodio, još je bilo gostiju u X-baru koji su svjedočili šokantnom ponašanju ekipe iz BMW-a.

Ovo nije prvi incident s BMW-om na Platku, pa je tako 2016. godine s istom markom njemačkog automobila, tog puta srebrne boje, neodgovorni vozač došao na skijašku stazu i tamo zaglavio u snijegu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:33