NOVI DETALJI UBOJSTVA KOD ZAGREBA

Bogatom starcu u kuću upali preko krova: Vezali ga i mučili da im kaže gdje je novac!

 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Nakon pronalaska mrtvog bivšeg djelatnika Gredelja Josipa Šoštarića (75) vezanih ruku i nogu punjačem od mobitela u obiteljskoj kući, cijelim ivanjorečkim krajem i dalje vladaju šok, nevjerica ali i policija.

Naime, istražitelji su od prošlog četvrtka kada je starca pronašla susjeda Katarina koja mu je nosila dva puta tjedno hranu, ispitali preko 50 osoba - osim članova obitelji istraživanju je podvrgnuto i cijelo mjesto.

Ostaje upitno i je li Josip poznavao osobe koje su mu pod okriljem noći upale u kuću kroz krov, no sigurno je da su razbojnici, koji su očito psihički mučili starca vezavši mu ruke i noge za stolicu u hodniku, znali da u banci ima oko milijun kuna dobivenih prodajom zemljišta Metrou prije desetak godina.

Kuću su okrenuli naopačke i ispreturali sve, ali kako se i pretpostavljalo, 75-godišnjak je izdahnuo nakon nekoliko sati torture od pretrpljenog šoka jer je bio teško bolestan a najviše od svega ga je mučila astma.

Za kršiteljima zakona koji su vremešnog starca doslovce 'otjerali' u smrt svojom pohlepnošću za novcem, policija intenzivno traga. Pretpostavlja se da je riječ o istom lopovskom dvojcu koji ga je i u lipnju pretukao te 'olakšao' za 30-ak tisuća kuna u dvorištu kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 00:48