IZBJEGAO BILICE

Boksač ‘pao‘ s četvrt kg kokaina: ‘Dio je za prodaju, a dio za mene jer ‘šmrčem‘ pet grama dnevno!‘

Boksač je izjavio i kako ima mjesečna primanja 15.000 tisuća kuna te sebi može priuštiti kupnju te količine
Nabavna cijena kilograma kokaina je 40.000 eura
 MUP

Uz mjeru opreza javljanja policiji jednom tjedno, na slobodu je pušten 36-godišnji boksač iz Splita uhićen s četvrt kilograma kokaina, piše Slobodna Dalmacija. Glavni razlog što je izbjegao smještaj u ćeliji na splitskim Bilicama je njegovo priznanje da je kokain držao i za osobne potrebe i radi prodaje.

Zaskočili su ga inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske u petak. U sklopu kriminalističkog istraživanje je obavljena pretraga stana kojeg koristi u predgrađu Splita kao i osobnog vozila. Pronađeno je ukupno 238 g kokaina i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Kokain je bio podijeljen u dva pakiranja, od 25 grama i od 213 grama. Jedan paketić je nađen kod njega, a drugi prilikom pretraga. Po okončanju kriminalističkog istraživanja prijavljen je zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Uz kaznenu prijavu je predan pritvorskom nadzorniku.

Nakon toga je priveden na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

- Kokain je moj i držim ga radi prodaje jer sam upao u lošu financijsku situaciju, ali i za osobnu uporabu. Uzimam 5 grama dnevno - izjavio je, kako neslužbeno saznajemo, između ostalog u svojoj obrani.

Boksač je izjavio i kako ima mjesečna primanja 15.000 tisuća kuna te sebi može priuštiti kupnju te količine. Kako je priznao sve navode iz kaznene prijave, a otprije nije prijavljen zbog dilanje te nije osuđivan nad njim se nije ni zatražio istražni zatvor.

Umjesto toga mu je prije puštanja na slobodu određena mjera opreza javljanja policiji jednom tjedno. Kako saznajemo, 36-godišnjak se bavi profesionalnim boksom, ali ne radi kao trener ni u jednom klubu s djecom i mladima.

image
Odvjetnik Vinko Gulišija
Boris Kovačev

Sparing partner je međunarodno priznatom boksaču i nastupa uglavnom van Hrvatske. Za svog odvjetnika boksač je angažirao Vinka Gulišiju kojeg smo upitali je li istina da je njegov klijent priznao dilanje i drogiranje te izašao na slobodu.

- Ne mogu se izjašnjavati o detaljima obrane, a što se tiče istražnog zatvora, mislim kako je odluka primjerena jer nije ni bilo osnove za njega - kazao je odvjetnik.

Kilogram kokaina u nabavi dođe 40.000 eura tako da je cijena 250 grama 10.000 eura. Nabavna cijena u protuvrijednosti od 300.000 kuna za kilogram, u prodaji se mnogostruko povećava, kako dodatkom smjese tzv. punila tako i povećanjem cijene. Gram kokaina dođe 100 eura, što je u protuvrijednosti 750 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:32