DRAMA U KAŠTELIMA

Bombom prijetila bračnom paru zbog duga od 1000 kuna

SPLIT - Zbog prijetnji bombom policija je u ponedjeljak uhitila 59-godišnju Katu B. iz Kaštel Sućurca. Kata je banula na vrata bračnog para Jadranka (38) i Meire (31) J. kako bi ih bombom upozorila da moraju vratiti navodni dug od tisuću kuna njenoj kćeri.

- Ako mi ne vratite novac, bacit ću vam bombu - zaprijetila im je 59-godišnjakinja. Nakon izrečenog upozorenja supružnicima, Kata se okrenula i otišla, a oni su sve prijavili policiji. Policajci su nedugo nakon izrečenih prijetnji Katu zatekli blizu njene kuće. Kada je uočila policajce, uplašeno je zaprijetila samoubojstvom.

- Ne prilazite, ubit ću se - poviknula je i nastavila hodati ulicom. U jednom je trenutku zastala i bombu odložila na betonskom zidu. Tada je uhićena i privedena u postaju.

Pirotehničari, koji su bombu M-75 izuzeli, utvrdili su da je neispravna, jer nema inicijalnu kapislu ni eksplozivno punjenje. A kako je Kata djelovala rastrojeno, pozvali su Hitnu pomoć kojom je prevezena u bolnicu. Liječnici su utvrdili da nema potrebe za njenim zadržavanjem, pa je puštena kući.

Policija je od istražnog suca zatražila nalog za pretragu Katine kuće, ali u njoj nije pronađeno nikakvo ilegalno oružje. Katinom suprugu Marijanu (62) oduzeli su pištolj marke Crvena zastava kojeg on legalno posjeduje. Bračni par kojem je Kata prijetila, odustao je od podnošenja kaznene prijave zbog prijetnje pa će 59-godišnja Kaštelanka biti prijavljena samo zbog narušavanja reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:18