VATRA KOD PETRINJE

Borba s vatrenom stihijom završila eksplozijom: Požar zahvatio montažni objekt u kojem su bile mine

Sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen, a vatra je u konačnici stavljena pod kontrolu i na kraju ugašena

Požar kod Petrinje

 JVP Petrinja

Dok su se vatrogasci JPV Petrinja jučer kasno poslijepodne borili s vatrenom stihijom na lokaciji Bijelnik između Petrinje i Hrvatske Kostajnice, došlo je do eksplozije mina. Sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen, a vatra je u konačnici stavljena pod kontrolu i na kraju ugašena.

Naime, oko 17.22 sata jučer zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora Bijelik 17.

- Uslijed širenja požar je zahvatio montažni objekt uz prometnicu unutar kojeg su se nalazila minsko-eksplozivna sredstva pa je došlo do aktiviranja istih. Nitko nije ozlijeđen, a do dolaska policije osiguravali smo mjesto događaja zatvaranjem prometnice D-30 između Petrinje i Hrvatske Kostajnice. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca s dva vatrogasna vozila iz JVP Petrinja. U požaru je izgorjelo 200 ha trave i niskog raslinja. Ovo je već druga intervencija u nešto više od mjesec dana gdje se petrinjski vatrogasci susreću sa zaostalim minsko-eksplozivnim sredstvima - otkrivaju iz petrinjske Javne vatrogasne postrojbe iza čijih je djelatnika već 116 intervencija od početka godine.

A u samo posljednja dva dana zabilježeno je deset intervencija požara otvorenih prostora. I kako stvari stoje, svaki izlazak na teren je lutrija te su im životi u opasnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:50