SKANDAL

Bosanski farmer preminuo u Hrvatskoj: Ubijen je metkom u srce, naš liječnik proglasio prirodnu smrt!?

Porodica tvrdi da je Mehura bio obiteljski čovjek i nije bio sklon sukobima

Mehur Handanović (lijevo), ilustracija policijskog očevida

 Društvene Mreže/cropix/

Gotovo nevjerojatan događaj zbio se 31. listopada na području općine Cetingrad u Karlovačkoj županiji, a zabilježili su ga mediji iz BiH, hrvatski nisu jer ih iz Policijske uprave karlovačke o njemu nisu izvijestili. Tako Dnevni Avaz piše da je u mjestu Sadilovac toga dana preminuo Mehura Handanović, radnik na tamošnjoj farmi krava, inače iz sela Vikići kraj Bihaća.

Hrvatski liječnik koji je pregledavao njegovo beživotno tijelo je utvrdio prirodnu smrt, tijelo je predano rodbini koja je inzistirala na obdukciji. Ona je obavljena u bolnici u Bihaću, gdje je utvrđeno da je Mehura upucan vatrenim oružjem s leđa. U to nisu imali dvojbi, jer u mu u srcu pronašli metak.

O nalazu obdukcije MUP USK je odmah, putem Interpola, obavijestio MUP Republike Hrvatske. Tužilaštvo USK je obavijestilo DORH te je početkom studenog započela istraga u Karlovcu, piše Dnevni Avaz.

Policijska uprava u Karlovcu je Dnevnom avazu potvrdila da su zaprimili rezultate obdukcije te na temelju nje podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, odnosno, tragaju za ubojicom Mehura Handanovića.

- Obavještavamo vas da su policijski službenici Policijske uprave karlovačke podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja ili više njih radi osnovane sumnje da je na štetu državljanina BiH, rođenog 1968. godine, počinjeno kazneno djelo teška kaznena djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 2 Kaznenog zakona u vezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.1 Kaznenog zakona - piše Dnevni avaz.

Navode kako je Handanović 14 godina radio na farmi muznih krava "Pro Milk" u Sadilovcu. Svakog dana je, prema riječima supruge Behire, išao na posao i vraćao se kući. Porodica tvrdi da je Mehura bio obiteljski čovjek i nije bio sklon sukobima.

Kako će se rasplesti ovaj slučaj nemoguće je prognozirati, no ako je točno da hrvatski liječnik nije prepoznao da je čovjek ubijen metkom u srce te je proglasio prirodnu smrt, onda se zasigurno radi o priličnom skandalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:58