SINERGIJA

Božinović potvrdio pljenidbu kokaina u Rijeci: ‘To je rezultat jednog ozbiljnog rada‘

Ministar je rekao kako će sutra policija na konferenciji za novinare iznijeti detalje akcije, uključujući koliko je ona trajala

Davor Božinović

 Nera Simic/Cropix

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u utorak navečer da je više od pola tone kokaina u riječkoj luci zaplijenila policija zajedno s carinskom upravom, istaknuvši da je za takvu akciju bila ključna stručnost, educiranost i posvećenost poslu.

"To je rezultat jednog ozbiljnog rada, pripreme i profesionalnosti i pozicioniranja i kad su u pitanju međunarodne organizacije poput Europola i DEA-e. Sudjelovala je Carinska uprava, to je jedan zajednički posao i dečki rade stvarno u jednoj sinergiji koja daje rezultate i po kojoj smo prepoznati", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u emisiji RTL-a Danas.

Prema neslužbenim saznanjima objavljenima prije u medijima, kokain visoke čistoće nalazio se u kontejnerima koji su pronađeni na terminalu luke, odakle su trebali biti dalje prevezeni kao kontejnerski teret kamionima do svojih destinacija, najvjerojatnije na područje zapadne Europe.

"Ne znam puno detalja, znam da je samo u posljednjih par mjeseci je 635 kilograma kokaina policija zajedno s Carinskom upravom zaplijenila što je nevjerojatan rezultat. Međutim, to je rezultat jednog ozbiljnog rada, pripreme i profesionalnosti i pozicioniranja i kad su u pitanju međunarodne organizacije poput Europola i DEA-e", komentirao je Božinović.

Ministar je rekao kako će sutra policija na konferenciji za novinare iznijeti detalje akcije, uključujući koliko je ona trajala te je dodao kako je njemu kao ministru najbitnije da rade dobar posao.

Božinović je istaknuo kako je za takvu akciju bila ključna stručnost, educiranost i posvećenost poslu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. veljača 2024 02:57