POLICIJA IH PRATILA

Braća dileri pali na zagrebačkoj tržnici pa se pravdali: ‘Droga je za rođendan, a ovaj novac životna ušteđevina‘

Osim droge, policija im je oduzela i novac za koji tužiteljstvo smatra da je stečen preprodajom opijata

Zaplijenjena droga/Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix/Cropix

- Niti ja niti moj brat nismo preprodavači droge. Imao sam 3,5 grama konoplje kod sebe jer povremeno pušim hašiš i travu, ali nisam znao koliko droge kod sebe ima brat. Čim je on ušao u auto, došla je policija. Policajci nisu izgledali kao policajci. Mislio sam da nas netko napada pa sam spremio novac. Kad su nam se predstavili, dragovoljno smo im izručili drogu i novac. Tih 45.000 kuna je moja životna ušteđevina. Godinama radim turističku sezonu kao ronilac, a posljednjih pola godine radim selidbe i imam ugovore o radu i potvrde isplate dnevnice - rekao je u svoju obranu Domagoj P. na ispitivanju u zagrebačkom tužiteljstvu. Njega i brata Zvonimira policija je 11. siječnja u 15.30 sati zatekla na Knežiji u Renault Meganeu, s drogom i novcem.

Zvonimir P. je, pak,ustvrdio da je 100 grama trave kupio na novozagrebačkoj tržnici Utrina za 5000 kuna.

- Namjeravao sam prijatelje počastiti za rođendan. Ne bavim se prodajom droge već je to bilo za osobne potrebe. Taksijem sam otišao do Knežije gdje je po mene došao brat s poznanikom. Namjera je bila konzumirati travu, no brat i prijatelj nisu znali koliko imam droge – pravdao se pak tužiteljima Zvonimir P.

Sudeći prema svemu, policija se na Knežiji nije zatekla slučajno. Iz podataka snimljenih s mobitela koji koristi Zvonimir P. iščitava se razgovor s WhatsAppa od 27. studenog 2020. u kojem s osobom nadimka Splićo dogovara prodaju konoplje i hašiša. No to nije jedini "uhvaćeni" razgovor. Ilegalno trgovanje opijatima poput pet grama konoplje za 350 kuna, dogovarao je i s nepoznatim osobama nadimka Sven, Zmaj, Jelena, Tvrdi... Analizirajući dalje, pak, Domagojev oduzeti mobitel, policija je otkrila da je preko aplikacije Telegram komunicirao s Busom dogovarajući biznis i da je pritom za daljnju komunikaciju radi kupnje upućivao na svoga brata.

Tužiteljstvo u njihove priče nije povjerovalo te je podignulo optužnicu i za njih traži odgovarajuće sankcije. Tereti ih se da su s ciljem daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu, u vozilu zatečeni s drogom. Kod Zvonimira je pronađeno 67 grama indijske konoplje te 13,71 gram hašiša, dok je Domagoj imao smotuljak sa 3,37 grama hašiša. Osim droge, policija im je oduzela i novac za koji tužiteljstvo smatra da je stečen preprodajom opijata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:43