Braća razbijala po Vrgorcu, a uništili i kombi svog poslodavca

VRGORAC - Braća Tomislav Gašić (24) i Marin Gašić (23), radnici Studen trgovine iz Sesveta, u četvrtak poslijepodne su pod utjecajem alkohola napravili popriličan nered u ugostiteljskom objektu Ante u Ravči kod Vrgorca, a kad ih je vlasnik izbacio, nastavili su razbijački pohod u Dragljanima u kojem je "stradao" i kombi njihovog poduzeća, kao i apartman u kojem su odsjeli.



Braća su smještena u kući Ivi ce V.(58) u Dragljanima dok su angažirani na izgradnji autoceste kao djelatnici poduzeća Studen trgovina, vlasništvo Željke Pranjić (34), koje se uz trgovinu bavi i nadzorom građenja.



U ugostiteljski objekt "Ante", vlasništvo supružnika Ante i Jelene Pranić, su došli u četvrtak i počeli ispijati alkohol da bi negdje oko 17.30 sati nastao nered. Stali su vrijeđati goste i neumjesno se ponašati, pa je Tomislav u jednom trenutku dohvatio pepeljaru i razbio je o televizor, a potom i čašom pogodio Jelenu Pranić.



Nije se smirio već je prevrnuo stol da bi ga tada za ruku uhvatio Ante Pranić i izbacio iz svog lokala. Tu se umiješao Marin, razbio jednu čašu i njome krenuo prema Anti, no i njega je silom savladao i ubacio ga u kombi. Braća su kombijem krenula prema kući u Dragljanima da bi se tamo odlučili ponovno vratiti u Ravču.



Njihov kolega im nije dozvolio da tako pijani ponovno sjednu u kombi i vrate se, uzeo im je ključeve, pa su u bijesu kliještima izrazbijali kombi. Nastavila su razbijati po apartmanu Ivice V. gdje su odsjeli. Nastradao je namještaj u hodniku, spavaćoj sobi i kupatilu.



Mladići su za sobom ostavili veliku materijalnu štetu koja se još uvijek zbraja. Policija ih je uhitila i privela u postaju da se otrijezne, pa su u petak krim. obrađeni.



Prijavljeni su zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari, te prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira i pušteni da se brane sa slobode. Alkotestiranje su odbili, pa nije poznato pod kolikim su bili utjecajem alkohola.







Andrea Kuzmić/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 22:29