PODIGNUTA OPTUŽNICA

BRAČANKI ZBOG BESRAMNE PRIJEVARE PRIJETI DO 8 GODINA ZATVORA Zatajila majčinu smrt pa godinama s njenog računa dizala invalidninu

Ilustracija
 Vlado Kos / Hanza media

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 62-godišnjakinje iz Supetra s otoka Brača i to zbog prijevare za što joj, obzirom da se tereti da je prouzročila znatnu materijalnu štetu, prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

U istrazi je utvrđeno da je žena od 1. siječnja 2010. godine do rujna 2016. godine upotrebljavala bankovnu karticu pokojne majke i s njenog računa za čije je raspolaganje bila opunomoćena obavljala transakcije i raspolagala novcem.

Tereti ju se da, kako bi ostvarila obiteljsku invalidninu, svjesno nije Odsjeku za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata prijavila da joj je majka umrla 16. prosinca 2009. godine.

Kako oni za to nisu znali, tako je država na račun pokojne majke svaki mjesec uplaćivala nešto više od 1900 kuna invalidnine mjesečno što je njena kćer podizala i koristila.

Utvrđeno je da je u nepunih sedam godina ukupno od države uzela nepripadajućih gotovo 155 tisuća kuna čime je oštetila državni proračun, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:39