ODVELI GA U REMETINEC

Brat ubijenog Klice priveden zbog optužbi da je prebio suprugu

 CROPIX

- Vozite me u Heinzelovu, molim vas - drhtavim je glasom rekla prestravljena 33-godišnjakinja okrvavljenog lica zagrebačkom taksistu u subotu nešto prije ponoći, u čiji je automobil na Novoj Branimirovoj doslovno utrčala.

U sjedištu kriminalističke policije ona je kazneno prijavila za prijetnje smrću supruga Tomislava Žuljevića (45), brata ubijenog Vinka Žuljevića Klice, kojeg su potom zbog prijetnji, ali i posjedovanja strojnice Micro Uzi, policajci svezali lisicama te ga odveli u zatvor u Remetincu da ne bi ponovio kazneno djelo.

Kako doznajemo, incident se dogodio nešto prije ponoći na zagrebačkoj Novoj Branimirovoj, u automobilu kojim su se supružnici vozili. Supruga je te večeri doputovala iz Istre u Zagreb te ju je Žuljević “pokupio” na kolodvoru. No tijekom vožnje pale su teške riječi i izbila je žestoka svađa. U jednom ju je trenutku, prema njezinim tvrdnjama, suprug s kojim je u brakorazvodnoj parnici divljački uhvatio za kosu i udario je u lice.

Istražiteljima je još ustvrdila da joj je tijekom vožnje pokazao pištolj kojim joj je prijetio riječima: “Izbušit ću te. Masakrirat ću te!”

Vožnja koja se pretvorila u noćnu moru prekinuta je kad je Žuljević u jednom trenu zaustavio automobil. Ona je to iskoristila i istrčala van. Panično je nastavila bježati po ulici, a kako bi što prije pobjegla i spasila se od daljnjih udaraca, zaustavila je taksi pun ljudi koji je upravo naišao. Vozač je bio zaprepašten kad je vidio djevojku krvava lica i u suzama. Mislio je da je treba hitno odvesti u bolnicu, no ona ga je zamolila da je odveze direktno u policiju, gdje je prijavila 45-godišnjeg partnera za agoniju koju je upravo proživjela. Istražitelji su odmah reagirali. Pokucali su s nalogom za pretres na vrata Žuljevićeva doma na području Sesveta. U pretresu kuće pronašli su strojnicu koju im je Žuljević zapravo dragovoljno izručio.

Osim oružja, policajcima je predao i 12 metaka, a posjedovanje oružja koje se na tržištu može nabaviti za otprilike tisuću dolara pravdao je činjenicom da potječe još iz ratnog vihora. Pištolj pak koji je 33-godišnjakinja spominjala nisu pronašli. Ovo je prvi put da policajci imaju posla s Tomislavom Žuljevićem koji se, za razliku od braće, nikad nije pojavljivao u medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:35