U CENTRU ZAGREBA

Brazilac napravio potpuni kaos: Čovjeka pogodio stolcem, a onda je izvadio airsoft pištolj, repetirao i nanišanio...

Ivo R.D.A. (43) trener JE capoeire koji je u Hrvatsku stigao 2007. godine

Ilustrativna fotografija

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

Brazilac Ivo R.D.A. (43), trener capoeire koji je u Hrvatsku stigao 2007. godine, u fokus Zagrepčana, a potom i policije došao je kad se sukobio s trojicom muškaraca u Tkalčićevoj te usput bacao stolice i mahao pištoljem koji je repetirao.

Za policiju se ogriješio o članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te o članak 71. st.1 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana pa ga je zagrebački sud u konačnici odlučio ‘lupiti‘ po džepu, kaznivši ga s 280 eura u što su uključeni i sudski troškovi.

Prema optužnom prijedlogu 43-godišnjak je na terasi ugostiteljskog objekta Street food Nikki‘s narušavao javni red i mir tako što je, kad je uočio fizički obračun između tri nepoznate muške osobe, uzeo u ruke jedan stolac i potom ga bacio prema muškarcima od kojih je jednog i pogodio.

Nakon toga je odšetao u nepoznato da bi se vratio na terasu lokala totalno razjaren. Iz džepa hlača izvadio je crni zračni airsoft pištolj Walther PPK/s kalibra 7,65, repetirao ga i usmjerio prema nepoznatim muškim osobama. I time je za policiju na javnom mjestu učinio vidljivim oružje D kategorije i uznemirio građane koji su prestali za fizičkim sukobom i otišli u nepoznatom pravcu.

Pištolj mu je odlukom suda trajno oduzet i postaje vlasništvo Republike Hrvatske, a sve njegove neprimjerene poteze u Tkalčićevoj zabilježio je i videonadzor koji je ustupljen policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:08