SLUČAJ IZ MEĐIMURJA

‘Brižni‘ sin: Prešutio smrt majke, pa je u idućih devet godina skidao novac s njezina računa!

Čakovečki tužitelji sumnjaju da je on od lipnja 2012. do veljače 2021. u Njemačkoj, točnije u Berlinu, prešutio smrt majke

Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

59-godišnji muškarac iz Međimurja nikako se nije mogao "pomiriti" s činjenicom da mu je majka preminula pa je punih devet godina uredno nastavio podizati primanja s njezina bankovnog računa.

Zbog tog nepromišljenog poteza je ovih dana Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podignulo optužnicu protiv 59-godišnjaka tereteći ga za prevaru.

Naime, čakovečki tužitelji sumnjaju da je on od lipnja 2012. do veljače 2021. u Njemačkoj, točnije u Berlinu, prešutio smrt majke. Nije ju prijavio niti nadležnom tijelu Međimurske županije a kamoli tu informaciju da je podijeli s bankom u kojoj je njegova majka imala otvoren račun i primala obiteljsku invalidninu.

Na bankovni račun je, stoga, i nakon njezine smrti nastavljena isplata, a 59-godišnjak je neovlašteno podizao novac s računa svakog mjeseca iako je bio svjestan da pravo na obiteljsku invalidninu prestaje smrću korisnika.

Tako da si je kroz devet godina stvorio dodatni prihod "težak" 275 tisuća kuna koje će, ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja, morati vratiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:57