VIRUTALNI PREVARANTI

BROĐANIN PREKO INTERNETA UPLATIO ČETIRI TISUĆE EURA Naručeni traktor nikad nije vidio, a tvrtka je nestala

Dogovorio je kupovinu traktora e-mailom i uplatio 4000 eura na žiro-račun koji su mu dostavili prevaranti, te uzaludno čekao da mu traktor i isporuče
Karlovac, 030911.Prvenstvo Hrvatske u oranju.U Karlovcu je danas odrzano prvenstvo Hrvatske u oranju na kojemu su sudjelovali predstavnici 16 zupanija te grada Zagreba.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Poljoprivrednik iz okolice Slavonskog Broda kupio je na neviđeno traktor i za njega platio čak 4000 eura. No nakon mjeseci čekanja da mu toliko željeni traktor bude isporučen, 46-godišnji Brođanin je shvatio da je zapravo još jedna u nizu žrtava prijevare .

Kako doznajemo, 46-godišnji se poljoprivrednik početkom listopada 'bacio' u internetske vode u potrazi za traktorom. Na jednoj stranici među nizom oglašivača pronašao je sliku i opis traktora koji upravo želi. Klikom na link tvrtke koja je dala oglas, uvidio je još bogatiju ponudu traktora. Nekoliko dana za redom izmijenio je niz e-mailova sa različitim osobama iz, sudeći prema svemu fiktivne tvrtke, obzirom da je ista preko noći nestala.

Naime, nakon što je 46-godišnjak dogovorio kupovinu traktora i uplatio 4000 eura na žiro-račun koji su mu dostavili prevaranti, strpljivo je čekao početak studenog da traktor i isporuče. Na njegovu žalost, traktor do dan danas nije isporučen, a dodatnu sumnju da je riječ o prijevari potkrjepljuje činjenica da je internetska stranica na kojoj su traktori bili oglašeni ugašena ali i jer na pozive i e-mailove koji su na istoj svojedobno bili, nitko ne odgovara.

Brođanin kupio mobitel za 5000 kuna, a na kućnu adresu mu stigao komad drveta

Vidjevši da je bacio u vjetar 4000 eura, 46-godišnji se poljoprivrednik obratio za pomoć policiji koja intenzivno nastoji ući u trag prevarantu ili pak više njih, a koji su se pod izlikom da zastupaju stranu tvrtku u Hrvatskoj koja prodaje traktore, okoristili za preko 30 tisuća kuna na račun tuđe naivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:47