CURE DETALJI

Brutalni napad na vojnika snimile kamere: Napadač glumio da se slučajno tamo zatekao i da hoće pomoći policiji?!

Na parkiralištu u Požegi teško je ozlijeđen 21-godišnji pripadnik Hrvatske vojske koji se bori za život

Ilustrativna fotografija

 Emica Elvedji/Cropix/Cropix

Požeško-slavonska policija izvijestila je ranije danas da je uhitila 20-godišnjeg muškarca zbog slučaja u kojem je rano u subotu na parkiralištu u Požegi teško ozlijeđen 21-godišnji pripadnik Hrvatske vojske koji se bori za život.

Reporter Nove TV Tin Kovačić objavio je neke nove detalje o brutalnom napadu. Neslužbeno je doznao da se sve dogodilo oko pola tri ujutro te da su napad snimile nadzorne kamere. "Zabilježeno je ono što bismo u žargonu mogli nazvati ‘brutalnim cipelarenjem‘, odnosno opetovanim i snažnim udarcima noge u glavu koji je već bio bez svijesti", rekao je Kovačić.

"Nakon toga se napadač udaljava s tog mjesta, a vojnik ostaje ležati", dodao je reporter Nove TV i rekao kako doznaje da je policija, nakon dolaska do mjesta napada, nedaleko zatekla i 20-godišnjeg osumnjičenika. On se pravio da ne zna što se dogodilo i da im želi pomoći.

Vojnik je, istaknuo je Kovačić, u bolnicu došao u jako teškom stanju te se ondje morala obaviti i reanimacija.

"Nažalost moramo reći da se to teško stanje nastavilo sve do sada, da su ozljede opasne po život i da se liječnici u svakom trenutku bore za njega. Riječ je o ozljedama glave, unutarnjem krvarenju, ali i ozljedama drugih dijelova tijela koje dodatno otežavaju i ovako teško liječenje", rekao je reporter.

Kazao je i da se o motivima još ništa ne zna, ali da je doznao da su i napadač i žrtva iz istog malog mjesta u okolici Požege. Također je rekao da su roditelji vojnika, koji inače žive u Njemačkoj, na putu prema Požegi.

Ova tragedija šokirala je požeški kraj, a novinar Jutarnjeg ranije je razgovarao sa susjedima pretučenog mladića.

- Mi smo u šoku. Ne možemo vjerovati da je u teškom stanju. Koliko smo čuli, bio je u petak na nogometnom treningu jer taj sport prakticira dugo vremena. Nakon toga je s prijateljima otišao u centar Požege u provod, a tko ga je našao na parkiralištu ne znamo. Znam samo da je on jedno divno biće, vikendom dolazi u rodni kraj, pere veš, čisti, glanca si auto, a njegovi roditelji s bratom i sestrom žive u inozemstvu i sad su na putu ovamo. Prestrašno - rekao je za Jutarnji jedan susjed.

Policija utvrđuje okolnosti napada

Ministarstvo obrane ranije je izvijestilo da je pripadnik Hrvatske vojske koji je bio izvan službe pronađen u subotu rano ujutro na parkiralištu Trga Svetog Trojstva u Požegi u besvjesnom stanju te je prevezen u požešku Opću županijsku bolnicu gdje mu se pruža liječnička pomoć.

Policija je poslijepodne priopćila da je zbog slučaja koji se dogodio oko 2,25 sati na parkiralištu u Požegi, gdje je teško ozlijeđen 21-godišnjak uhićen 20-godišnjak kojeg se dovodi u vezu s navedenim događajem.

Napominju da pripadnici policije provode daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđuju sve okolnosti pod kojima je muškarac ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:01