MAKLJAŽA U ZATVORU

BRUTALNO GA PRETUKAO Osijek: Zatvorenik na osumnjičenom ratnom zločincu razbio stolac

Zbog žestokog je fizičkog obračuna odgođen nastavak suđenja osumnjičenom za zločine u Trpinji
 Davor Pongračić / Cropix

Optuženik za ratne zločine u Trpinji Miroslav Kovačević brutalno je pretučen početkom tjedna u osječkom zatvoru zbog čega je odgođeno ročište koje je bilo zakazano 1. prosinca, doznaje Glas Slavonije .

Njega je tog dana oko tri ujutro ničim izazvan napao psihički rastrojeni zatvorenik.

Do tučnjave je, kako Glas Slavonije neslužbeno doznaje, došlo u sobi u kojoj je boravilo nekoliko zatvorenika.

Nakon što je jedan od njih udarcima po licu ozlijedio Kovačića, reagirala je pravosudna policija pa je prebačen na Odjel traumatologije osječkoga KBC-a. Napadač je navodno slomio stolicu na njemu.

Iako bi motiv napada mogla biti činjenica da se Kovačiću sudi zbog mučenja i zlostavljanja civila i ranjenika, napad navodno nema nikakve veze s predmetom koji se vodi na Županijskom sudu u Osijeku.

Glasnogovornik Ministarstva pravosuđa Sergej Abramov potvrdio je Glasu Slavonije da se spomenuti incident dogodio.

- Napadnuti zatvorenik sproveden je u KBC Osijek na obradu zbog vidljivih ozljeda na licu, a nakon završenog pregleda utvrđeno je da je zadobio lakše ozljede. Uz preporučenu terapiju, vraćen je u Zatvor u Osijeku. Zbog psihičkih smetnji istražni zatvorenik koji je napao drugoga istražnog zatvorenika sproveden je u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Ondje je, prema preporuci liječnika, zadržan na liječenju - stoji u priopćenju ministarstva.

Sljedeće ročište sazvano je za 8. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:22