MOTIV NAPADA NEPOZNAT

BRUTALNO PRETUČEN PREDSTAVNIK SRPSKE NACIONALNE MANJINE Napadač nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo

 
Ilustracija
 Damir Krajač / Ilustracija / CROPIX

Potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski poduzetnik Radoje Petković (63) brutalno je pretučen prije nekoliko tjedana ispred jednog kafića u Viškovu nedaleko od Rijeke, pišu Novosti.

Radović je premlaćen 24. travnja i još uvijek se nalazi u životnoj opasnosti. Riječka policija kao napadača je identificirala Iliju Glavića (48), kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci sumnjiči za kazneno djelo nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda.

Sutkinja istrage na Županijskom sudu u Rijeci Ksenija Zorc Glaviću je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke, javljaju Novosti.

Petković je nakon kratke prepirke sa Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao. Na snimkama nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo.

Pripadnici srpske zajednice zgroženi su napadom na sunarodnjaka za kojeg kažu da je bio izuzetno aktivan.

Policijska uprava riječka i Županijsko državno odvjetništvo nisu otkrili točne motive napada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:09