OPTUŽNICA ZA UBOJSTVO

Brutalno pretukao poznanika u napuštenoj garaži, nesretnik je tri i pol mjeseca kasnije umro

Nakon smrti 46-godišnjaka kvalifikacija je izmijenjena iz pokušaja ubojstva u ubojstvo

Ilustracija, policijsko vozilo

 Tomislav Kristo/Cropix

Zbog sumnji da je 17. srpnja ove godine u jednoj garaži u Magazinskoj ulici teško pretukao 46-godišnjeg poznanika, a zbog čega je 46-godišnjak 3 i pol mjeseca kasnije preminuo u bolnici, zagrebačko Županijsko odvjetništvo 40-godišnjega muškarca je prije dva dana optužilo za ubojstvo.

Policija je dan nakon premlaćivanja odmah pronašla 40-godišnjaka te je on od tada u Remetincu. Međutim, sve do 1. studenoga ove godine bio je osumnjičen za pokušaj ubojstva. Njegova žrtva se od događaja nalazila u bolnici u teškom stanju da bi 1. studenoga podlegao zadobivenim ozljedama.

Nakon smrti 46-godišnjaka kvalifikacija je izmijenjena iz pokušaja ubojstva u ubojstvo, a sada je nakon dovršene istrage podignuta i optužnica, o čemu je tužiteljstvo izvijestilo.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 17. prosinca 2021. podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona.

Okrivljenika se tereti da je 17. srpnja 2021. između 16:00 i 17:00 sati u jednoj napuštenoj garaži u Zagrebu, nakon što je konzumirao alkoholna pića i nakon verbalnog sukoba s oštećenikom, u nakani da usmrti oštećenika više ga puta udario rukom po licu uslijed čega je oštećenik pao na tlo. Okrivljenika se tereti da je nastavio udarati oštećenika šakama i nogama po glavi i tijelu dok je oštećenik bio na tlu pa je oštećenik izgubio svijest, a okrivljenik ga je nastavio udarati drvenim letvama i drškom metle.

Oštećenik je zadobio brojne osobito teške tjelesne ozljede glave i tijela (krvarenje ispod mekih moždanih ovojnica i krvarenje ispod tvrde moždane ovojnice, višestruko nagnječenje mozga i krvarenje u komore mozga, prijelom nosnih kostiju, prijelom čeljusti, unutarnje ozljede prsnog koša s prisutnošću krvi u oba prsišta i pomakom ulomaka, nagnječenje pluća obostrano) te je hospitaliziran, no preminuo je 1. studenog 2021. u medicinskoj ustanovi.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. "Izvijestilo je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:20