ZLOČIN U BJELOVARU

Brutalno pretukli poznanika srpske nacionalnosti jer je držao pravoslavne ikone na regalu

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv muškaraca u dobi od 38 i 42 godine s bjelovarskog područja ovih je dana podiglo optužnicu

Policijski automobil/Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Dvojica muškaraca optužena su za tešku tjelesnu ozljedu poznanika srpske nacionalnosti počinjenu iz mržnje, zbog čega im prijeti do osam godina zatvora, prenosi Danica.hr.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv njih je ovih dana podiglo optužnicu. Riječ je o muškarcima u dobi od 38 i 42 godine s bjelovarskog područja.

Njih se tereti da su u noći između 11. i 12. studenoga lani u stanu žrtve u Bjelovaru brutalno pretukli čovjeka te ga pospremili u bolnicu. Povod? Kako doznajemo, vidjeli su pravoslavne ikone na njegovu regalu.

“Tereti ih se da su u stanu oštećenika, nakon što su na regalu vidjeli određene vjerske ikone, zbog netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti, počinili navedeno kazneno djelo.

Okrivljenog 38-godišnjaka se tereti da je u više navrata rukama i nogama udario oštećenika u predjelu glave i tijela nazivajući ga pogrdnim nazivom, dok ga je 42-godišnjak u više navrata nogom udario u rame.

Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu”, otkrivaju u bjelovarskom državnom odvjetništvu u kojem kažu da je optužnica nepravomoćna, prenosi Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2022 20:40