PODIGNUTA OPTUŽNICA

BRUTALNO UBOJSTVO U KUĆI NA OSAMI Filmska umjetnica (44) nakon pijanke kiparu (43) u srce zarila sablju

Zrinka Martišković (44) je nevjenčanog supruga Tomislava Jurišića (43) ubila u kućici na osami u Žejincima kraj Zaprešića

Točno 13 mjeseci nakon što je kipara Tomislava Jurišića (43) izmasakrirala sabljom tijekom pijanke u obiteljskoj kući u Žejincima nadomak Zaprešića, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv Zrinke Martišković (44), povremene glumice i asistentice režije.

Tužiteljstvo je tereti da je 20. studenoga oko 22.30 sati nakon svađe i tučnjave uzela sablju ručne izrade te nevjenčanog partnera ubola u prsni koš i u srce. Nesretni Tomislav odmah je podlegao ozljedama, a Zrinka je uhićena i izmjereno joj je 1,36 promila alkohola u krvi.

Tomislav i Zrinka godinama su živjeli u drvenoj kućici na osami. Kao i mnogo puta do tada, Tomislav je kobne večeri svratio u lokalnu trgovinu i kupio litru votke. Često su, prema pričanjima mještana, organizirali zabave, a pretjerivanje u piću znalo je dovoditi i do međusobnih okršaja, svađa...

Kobne večeri, nakon što su popili votku, opet su se posvađali. Zrinka je posegnula za sabljom na zidu koju je on, povremeno, znao koristiti u kiparstvu. Zarila ju je Tomislavu u prsni koš. Manjak kotrole “natjerao” ju je da ga ubode još jednom, u srce. U kućici je zavladala panika.

Krv je tekla na sve strane, a glumica je prvo nazvala susjeda Jadranka N. H. i rekla: “Tomo umire, zovi Hitnu”.

No do dolaska Hitne pomoći Tom Tomo, kako su ga zvali, iskrvario je. U Žejincima su Tomu doživljavali kao umjetnika koji je volio raditi s glinom i drvetom.

Upravo je i tu kućicu u kojoj je ubijen vrlo maštovito sam uredio. Zrinka je, pak, bila slobodnjak, asistentica režije na mnogim filmskim projektima i serijama u Hrvatskoj. A prije točno deset godina izabrana je za člana časnog suda Hrvatskog društva filmskih djelatnika čija članica, međutim, nije već dulje vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 09:13