OPTUŽNICA MONSTRUMU

Buje: Žičanim zamkama lovio srne, zračnicom upucao labradora

Policija je nakon očevida 61-godišnjaku oduzela zračnu pušku s pripadajućim streljivom, a zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga
 Joško Ponoš / CROPIX

BUJE - Sedmogodišnjeg labradora Lea, maskotu Galerije Tigor u Baredinama Donjim, nedaleko Buja zračnom je puškom bio 61-godišnjak iz Baredina. On je naime s terase svoje obiteljske kuće pucao u labradora, koji je zajedno s njegovim psom bio u neograđenom masliniku.

Leo je u maslinik došetao bez nadzora, a nakon što ga je 61-godišnjak upucao udaljio se, no ubrzo nakon toga je uginuo. Obdukcija u Veterinarskoj ambulanti u Bujama pokazala je da je smrt uzrokovana metkom. Policija je nakon očevida 61-godišnjaku oduzela zračnu pušku s pripadajućim streljivom, a zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

No, budući da su i njegov pas, kao i labrador Leo, bili bez nadzora, protiv njega, ali i vlasnika labradora, vlasnice galerije Tigor, slijedi optužni prijedlog radi prekršaja iz Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je utvrdila i kako je 61-godišnjak tijekom prošle i ove godine oko svoje kuće postavio više žičanih zamku te je pomoću njih u prosincu 2010. godine i u ožujku 2011. godine ulovio dvije srne.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, pretražena mu je kuća u kojoj je pronađeno oko 16 kilograma srnećeg mesa i više desetaka žičanih zamki. Zbog protuzakonitog lova protiv njega će biti podnijeta i kaznena prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 18:37