TEŽAK ZLOČIN

Buvel je odmah priznao ubojstvo Vuknića i otkrio gdje je bacio tijelo? Izlaze novi detalji likvidacije kod Splita

Tijekom vožnje su se, navodno je policajcima kazao Petrović, žestoko verbalno sukobili te je Vuknić izvadio pištolj

Dragutin Petrović Buvel (lijevo) i Petar Vuknić

 Mario Todorić/Cropix, Vladimir Urukalo/Slobodna Dalmacija

Dragomir Petrović zvani Buvel, 50-godišnjak iz Trolokava koji je u subotu uhićen zbog sumnje da je ubio 41-godišnjeg Petra Vuknića iz Splita, ispitan je u nedjelju ujutro u splitskoj policiji te će tijekom dana biti priveden na ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu uz kaznenu prijavu za ubojstvo.

Petrovića se osnovano sumnjiči da je u četvrtak, 3. veljače telefonom namamio Vuknića da se nađu ispred hotela na Žnjanu te su sjeli u vozilo marke Smart. Vozili su se do područja Malačka kod Kaštel Starog te je tijekom vožnje Petrović hicem iz pištolja zasad nepoznate marke pogodio Vuknića u tijelo.

Ovaj je ubrzo preminuo, a Petrović je njegovo tijelo izbacio iz vozila na predjelu Malačka i odvezao se "Smartom" natrag u Split.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, Petrović se policiji sam predao i to nakon što je bio prijavljen i njegov i Vuknićev nestanak te im je nakon uhićenja priznao ubojstvo i rekao mjesto gdje je bacio tijelo.

Također, navodno je rekao da se s pokojnim Vuknićem sastao kako bi ga pitao tko je podmetnuo požar u garaži na Pujankama početkom prosinca prošle godine kada je izgorjelo ili oštećeno 11 automobila i devet motocikala među kojima je bio i automobil marke Golf u vlasništvu Petrovićeve supruge.

Tijekom vožnje su se, navodno je policajcima kazao Petrović, žestoko verbalno sukobili te je Vuknić izvadio pištolj i pokušao ubiti Buvela, no ovaj je bio brži.

Njegovu priču potvrdit će ili demantirati kriminalistička policijska obrada koja još uvijek traje, a tijekom koje će se obaviti očevid na pronađenom "Smartu" i izuzeti svi eventualni biološki i drugi tragovi koji bi morali biti u automobilu ako je to mjesto ubojstva.

Nadalje, policija obavlja i pretrage kuće i okoline u Petrovićevom selu kako bi pronašla oba pištolja.

U kuloarima su se pojavile i priče da je Petrović zapravo Vuknića na silu oteo u četvrtak iza ponoći na jednoj benzinskoj crpki u Dugopolju gdje je Vuknić došao javiti se jednoj djelatnici koju je otprije znao.

Navodno je nekoliko svjedoka vidjelo kako se nagurava s krupnim muškarcem koji ga natjerava da uđe u vozilo, a sve su to, po tim pričama, zabilježile i nadzorne kamere na navedenoj crpki. No, službene potvrde tih informacija još nema, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 17:36