OPTUŽEN NA 14 GODINA

Čabraja se predao nakon dvotjednog skrivanja pred policijom: Došetao je u pratnji odvjetnika, prevezen u zatvor

Nije se doznalo gdje se ovih petnaestak dana skrivao, odnosno je li bio izvan granica države

Jozo Čabraja

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Nakon dva tjedna skrivanja pred policijom, 32-godišnji Jozo Čabraja iz Kaštela u ponedjeljak oko podneva predao se splitskoj policiji u pratnji svog odvjetnika, piše Slobodna Dalmacija.

Nismo uspjeli doznati gdje se ovih petnaestak dana skrivao, je li bio izvan granica države ili se krio negdje na kaštelanskom području, no dragovoljno se došetao do zgrade splitske Policijske uprave te je nešto prije 14 sati pod pratnjom odvezen u zatvor na splitskim Bilicama gdje će boraviti neko vrijeme.

Podsjetimo, Čabraja se nije pojavio na izricanju presude kojom ga je krajem siječnja ove godine na splitskom Županijskom sudu sudac Mile Rebić nepravomoćno osudio na 14 godina zatvora zbog ubojstva tada 20-godišnjeg Marina Matijaša, u lipnju 2014. godine ispred Osnovne škole u Kaštel Novom.

Kako mu je zbog visine sankcije po zakonu obvezan istražni zatvor do pravomoćnosti presude, a njega nije bilo na izricanju presude, odmah nakon završetka ročišta sudac Rebić je raspisao dovedbeni nalog policiji koja ga, pak, nekoliko dana nije uspjela pronaći na adresi prebivališta niti na nekim mjestima za koje su imali informacije da bi ih mogao posjetiti. Kako niti to nije urodilo plodom, sud je prije nekoliko dana raspisao i službenu tjeralicu za njim.

Kaštelanin je za Matijaševo ubojstvo već bio u listopadu 2015. godine osuđen na 13 godina zatvora, no ta je presuda bila ukinuta i postupak vraćen na ponovno suđenje. U međuvremenu je Čabraja izašao na slobodu jer je istekao istražni zatvor u kojem je proveo maksimalnih tri i pol godine zatvora, do prosinca 2017. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:00