DOMIŠLJATI PREVARANT

Čak 30 puta uspio je izbjeći naplatu cestarine, snimile ga nadzorne kamere: Kako je to uspio?! Niski start pa gas!

Napuštao je autocestu prolaskom kroz naplatne postaje neposredno iza vozila kojem je, nakon naplate cestarine, podignuta rampa


 

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Zbog činjenice da je maštovito izigrao HAC te putovao besplatno hrvatskim autocestama bez plaćanja cestarine, 43-godišnji inovativac suočio se s optužnicom čakovečkog tužiteljstva zbog produljenog kaznenog djela prevare.

Prema optužnici, on je od travnja 2021. do listopada 2022. u čak 30 navrata besplatno prelazio autoceste A1, A3 i A4. Kako? Domišljato, u niskom startu i s papučicom na gasu.

Naime, kako su snimile nadzorne kamere on je prilikom ulaska na autocestu osobnim automobilom uzimao regularno naplatnu karticu kojom se cestarina naplaćuje po izlasku s dionice, međutim, on za svoja "skidanja" s autocesta potom nije plaćao ni lipe.

Točnije, 43-godišnjak je na izlaznim naplatnim postajama Goričan, Čakovec, Varaždin, Sveta Helena, Novska, Brinje, Zadar istok i Dugopolje izbjegavao plaćanje tako što je napuštao autocestu prolaskom kroz naplatne postaje neposredno iza vozila kojem je, nakon naplate cestarine, podignuta rampa - navodi se u optužnici tužiteljstva. Optuženi vozač je tim svojim potezima tijekom godine i pol pričinio štetu od više tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:57