POKUŠAJ KRIJUMČARENJA

Carinici kod Grka u bugarskom kamionu pomoću rendgena pronašli 22 tisuća šteka cigareta

Protiv grčkog vozača koji je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku podnesena je prijava izbjegavanja carinskog nadzora
 Carinska Uprava/

Grčkog državljanina u bugarskom teretnjaku oblio je znoj kad su mu vukovarski carinici na graničnom prijelazu Tovarnik obznanili da mora stati sa strane kako bi dodatno pregledali sadržaj koji prevozi.

Sumnje carinskih službenika vrlo brzo su se pokazale opravdanima jer su uporabom RTG uređaja spriječili pokušaj krijumčarenja 22.000 šteka cigareta.

image
Carinska Uprava/
image
Carinska Uprava/

- Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, PJ – Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole teretno vozilo bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao grčki državljanin. Pregledom vozila u kojem je prijavljena roba za tržište EU, uz uporabu RTG uređaja utvrđeno je da se uz prijavljenu nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe. Detaljnim pregledom je utvrđeno da se u poluprikolici osim deklarirane robe nalazi i 400 kartonskih kutija u kojima se nalazi 22000 šteka cigareta i to: 16000 šteka cigareta Winston Blue i 6000 šteka cigareta Winston Fine Line - kažu iz Carinske uprave.

image
Carinska Uprava/
image
Carinska Uprava/

Pronađene duhanske proizvode su oduzeli, a kao mjeru osiguranja naplate trošarinskog duga od vrtoglavih 570.000 eura carina je oduzela i kamion s poluprikolicom. Protiv grčkog vozača koji je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku je, pak, podnesena prijava vukovarskim tužiteljima zbog izbjegavanja carinskog nadzora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:40