JUTARNJI DAR-MAR

Carinik napravio lom u Virovitici - mrtav pijan demolirao auto, stup i ogradu pa pobjegao kući!

Ustanovljeno je da je u trenutku kad su ga u ponedjeljak popodne alkotestirali napuhao 2,3 promila. Pričinio je štetu od 50 tisuća kuna
Krš i lom u Virovitici
 Ic Virovitica, Facebook

Vozio je crvenu Mazdu virovitičkom Ulicom Andrije Štampara sa 2,3 promila. Kod kućnog broja 7 u blagom lijevom zavoju - jer, kako se tvrdi u policijskom priopćenju, nije bio sposoban držati vozilo bliže desnom rubu kolnika - sišao je na šljunčanu i zelenu površinu, polomio rasvjetni stup te ga ispod vozila gurao do kućnog broja 1, gdje je metalni nosač udario u metalnu ogradu i zaustavio automobil.

Virovitičko-podravska policija priopćila je da je za upravljačem ovog ponedjeljka u 11.50, kad se dogodila nesreća u mirnoj ulici gdje u tom trenutku nije bilo djece koja se tu igraju ili majki koje se šeću s djecom u kolicima, bio 48-godišnji vozač. Kako su nam dojavili čitatelji, riječ je o Denisu Krstanoviću, virovitičkom cariniku, koji je usred bijela dana duboko zavirio u čašicu i potom sjeo za upravljač.

Pošto je napravio dar-mar, izišao je iz vozila i otišao kući. Kad su mu virovitički policajci pokucali na vrata, Krstanović im je odbio dati i vozačku i osobnu, no ipak su policajci nad njim uspjeli provesti alkotestiranje. Ustanovljeno je da je u trenutku kad su ga u ponedjeljak popodne alkotestirali napuhao 2,3 promila. Pričinio je štetu od 50 tisuća kuna, a policija će mu na kućnu adresu dostaviti i obvezni prekršajni nalog zbog više počinjenih prekršaja, priopćila je policija.

Carinska uprava na naš je upit odgovorila da carinski službenik Denis Krstanović, koji trenutno radi na Graničnom carinskom uredu Stara Gradiška na radnom mjestu, carinik III. vrste, u vrijeme kad se dogodila nesreća nije bio u službi, niti je sukladno rasporedu ustrojstvene jedinice trebao biti u službi (službenik radi u režimu smjenskog rada - turnusa).

Carinska uprava u ovom trenutku ne raspolaže informacijama o dosadašnjim slučajevima eventualne alkoholiziranosti svog službenika.

Slijedom predmetnog događaja, Carinska uprava provodi daljnji postupak pribavljanja relevantnih informacija i dokumentacije radi utvrđivanja činjenica i okolnosti navedenog slučaja te će nakon provedenih provjera odlučiti o daljnjim mjerama i radnjama u odnosu na predmetnog službenika, navodi se u odgovoru carine na upit Jutarnjeg lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:51