INCIDENT NA JADRANU

Čehinja prijavila oca i sina za prepad na magistrali i pljačku. Onda se doznalo da im je dužna 20.000 eura za apartman

Policija na očevidu ni prigodom pretrage kuće uhićenih nije pronašla nikakvo oružje o kojem je Čehinja govorila
policija, ilustracija
 Nikola Vilic/Cropix

Splitska policija objavila je u četvrtak da su priveli dvojicu muškaraca u dobi od 62 i 32 godine zbog sumnje da su opljačkali dvoje čeških državljana, koje su dan prije, oko 9.30, zaustavili na Jadranskoj magistrali između Piska i Marušića, piše Slobodna Dalmacija.

– Sumnjiče se da su s vozilom i motociklom te uz prijetnju pištoljem zaustavili osobno vozilo u kojem se nalazilo dvoje čeških državljana koji su im otprije poznati. Potom su iz vozila izvukli 26-godišnjakinju i fizički je napali te joj otuđili torbu s osobnim stvarima i mobitelom.

Po dojavi o navedenom događaju policijski službenici su odmah izišli na mjesto događaja te uhitili spomenuti dvojac – objavili su iz policije. Iako bi se "na prvu" pomislilo da je riječ o nekakvim cestovnim razbojnicima koji pljačkaju nevine turiste, pozadina cijele priče je, kako je neslužbeno doznala Slobodna Dalmacija, ipak podosta drukčija od šture službene verzije.

Bukirala apartmane

Naime, uhićeni muškarci su otac i sin koji u Baškoj Vodi već dugi niz godina u obiteljskoj kući iznajmljuju apartmane, a zanimljivo je da napadnuta Čehinja baš na njihovoj adresi ima registriranu tvrtku, osnovanu u svibnju 2019. godine, koja se bavi turizmom.

Prema onome što smo uspjeli doznati, otac i sin su, čini se, imali poslovnu suradnju s 26-godišnjakinjom koja je za njih iz Češke dovodila goste i bukirala njihove apartmane. Navodno im je ostala dužna više od 20 tisuća eura, i to ne samo njima, a oni nisu imali pojma da se ona trenutačno nalazi u Hrvatskoj.

Policija na očevidu ni prigodom pretrage kuće uhićenih nije pronašla nikakvo oružje.

Očito im je netko tog jutra dojavio da je ona u Makarskoj ili ju je otac slučajno vidio na cesti te je svojom Škodom Octavijom pojurio za njom i njezinim sunarodnjakom koji je vozio. Sustigao ih je na lokaciji između Piska i Marušića, na omiškom području, te je vozilom zapriječio put Golfu u kojem se nalazio češki dvojac.

Za to vrijeme, prema policijskoj prijavi, mlađi je muškarac na motociklu BMW vitlao pištoljem tražeći od njih da se zaustave. Kad su stali, sin je vozaču naredio da sjedne u vozilo njegova oca, a onda je silom i prijetnjama, gurajući joj cijev pištolja u usta, iz automobila izvukao i prestravljenu Čehinju.

Bacio ju je na tlo, uhvatio za glavu i više puta njome udario o kamen. Tada je žrtvi prišao i razbjesnjeli otac te joj je raskidao majicu i uhvatio je u predjelu grudi, javlja Slobodna Dalmacija.

Iskidana majica

Dok je otac kidao majicu, sin je, prema prijavi, iz vozila izvadio njezinu torbu i osobne stvari te novčanik i mobitel koji je bacio na tlo. Tražili su od nje da ide s njima u auto. Kad se ona digla s poda, sin je uzeo iz novčanika 200 kuna, njezinu torbu i mobitel koje je odbacio nekoliko stotina metara dalje od mjesta prepada.

No, bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se stvari dalje odvijati jer oružje koje spominje oštećena djevojka nije pronađeno ni kod uhićenih ni, koliko je zasad poznato, u pretragama njihove kuće i automobila. Spomenimo i to da je liječničkim pregledom utvrđeno da žrtva ima površinske ozljede glave i kuka, no one očito ne odgovaraju težini ozljeda koje bi nastale od udaraca glavom u kamen.

Obojica su tijekom četvrtka ispitana na Županijskom državnom odvjetništvu te nisu ni privođeni kod suca istrage, nego su u daljnjem tijeku postupka pušteni da se brane sa slobode, i to čak bez određivanja bilo kakvih mjera opreza. I to dovoljno govori o ozbiljnosti optužbi i utemeljenosti prijave.

No, sve će se razjasniti tijekom istrage ŽDO-a koja tek slijedi, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:43