PALILI PO CRIKVENICI

Čekali idealno vrijeme da zapuše jak vjetar: ‘U tri požara pričinili su preko 250.000 eura štete!‘

Dvojica osumnjičenih muškaraca prijavljena su za dovođenje u opasnost života i imovine; tri vatrogasca ozlijeđena u gašenjima

Požar na području Crikvenice u kolovozu 2022.

 Damir Škomrlj/Cropix

Crikvenička policija uhitila je, nakon iscrpnog kriminalističkog istraživanja, dvojicu manijaka koji su u tri navrata na području Crikvenice izazvali velike požare i pričinili preko 250.000 eura materijalne štete. Osumnjičeni muškarci su predani pritvorskom nadzorniku te ih se tereti za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

image

Požar na području Crikvenice u kolovozu 2022.

Maja Bišćan/Cropix

Prvi i drugi piromanski čin bio je u kolovozu 2022. godine, a treći 11. travnja ove godine.

Iz PU primorsko-goranske kažu da su požare njih dvojica izazvala tijekom noći na mjestima obraslima niskim raslinjem, borovom šumom, travom te raznim bjelogoričnim i crnogoričnim raslinjem. Pritom su koristili za to pogodne vremenske prilike odnosno jak vjetar i izrazito suho vrijeme.

image

Požar na području Crikvenice u kolovozu 2022.

Damir Škomrlj/Cropix

- Moguće širenje požara na stambene i poslovne objekte u blizini spriječili su vatrogasci JVP Crikvenica i članovi okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su ih ugasili istog dana kada su izbili, a u jednom od požara iz 2022. godine za gašenje je korišten i kanader. U ovim požarima nije bilo ozlijeđenih građana, a liječnička pomoć pružena je trojici vatrogasaca.

Sveukupna materijalna šteta nastala navedenim požarima za sada se procjenjuje na najmanje 250.000 eura, dok će točan iznos štete biti utvrđen naknadno. Osim štete nastale na raslinju, u jednom od ovih požara nastala su oštećenja u vidu nagorijevanja i začađenja predmeta u dvorištu kuće - zaključuju iz PU primorsko-goranske koji su dvojicu osumnjičenih po dovršetku istraživanja predali pritvorskom nadzorniku.

image

Požar na području Crikvenice u kolovozu 2022. godine

Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:00