SPAŠENE SLUČAJNO

Čelnik HDZ-a Karlobag uhićen jer je pokušao otrovati 63 goveda na farmi!

Tomljenović je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske

Krava (ilustracija)

 Berislava Picek/Cropix

Ličko-senjska policija je uhitila 67-godišnjeg muškarca kojega sumnjiče da je pokušao otrovati 63 goveda na farmi u Baškim Oštarijama, tereteći ga za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako neslužbeno doznaje Hina, radi se o predsjedniku HDZ-a Karlobag, Ivanu Tomljenoviću. Tomljenović je uhićen u utorak u Karlobagu, a u srijedu je uz kaznenu prijavu za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom saslušan na Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću koje je predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora, potvrđeno je Hini u policijskoj upravi u Gospiću.

- On se sumnjiči da je 31. kolovoza 2023. godine u Baškim Oštarijama u hranu koju konzumiraju goveda u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Karlobagu, ubacio neutvrđenu smjesu otrova I. i II. skupine koji je štetan za ljude i toplokrvne životinje, te je tako izazvao opasnost za ukupno 63 goveda, javili su iz policije.

Tomljenović je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske i protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Neslužbeno doznajemo da se radi o farmi karlobaškog komunalnog poduzeća Vegium, koji u sklopu farme ima i hostel te siranu. Krave su od trovanja spašene slučajno, navodno je jedan od radnika primijetio da je u silažni kotao ubačena čudna plava smjesa.

Prije toga, u dva navrata su se na istom gospodarstvu događale čudne stvari. Prije točno godinu dana izbila je vatra na tamošnjem hostelu, a nekoliko mjeseci izbio je požar na sirani. Sumnja se da su podmetnuti, a nije poznato ima li vezu s požarima uhićeni 67-godišnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 19:50