KAZNENE PRIJAVE

Četiri osobe prouzročile stečaj i vjerovnike oštetile za 307 tisuća eura

Troje osumnjičenih (59, 60 i 62) nisu od 2018. do otvaranja stečaja u 2021. na propisan način vodili poslovne knjige

Ilustracija

 Cropix/

Policija je kazneno prijavila četiri odgovorne osobe jedne kvarnerske tvrtke koje sumnjiči da su prouzročili stečaj i vjerovnike oštetile za više od 307 tisuća eura, troje od njih sumnjiči i za povredu obveze vođenja poslovnih knjiga, a dvoje da su dali lažan iskaz.

Iz primorsko-goranske policije u petak su izvijestili da je provedeno kriminalističko istraživanje četvero hrvatskih državljana u dobi od 56, 59, 60 i 62 godine.

Osumnjičenici su kao odgovorne osobe tvrtke iz Primorsko - goranske županije, u vrijeme tvrtkine nesposobnosti za plaćanje u ožujku 2018., sklopili ugovor o zakupu dijela poslovnog prostora na širem bakarskom području s tvrtkom koju su osnovali u veljači iste godine.

Kao zakupnici u najmu koristili su dio vozila i radnike koji su u međuvremenu prešli raditi u novu tvrtku. Osumnjičeni su najveći dio djelatnosti prebacili na dvije vlasnički i upravljački povezane tvrtke, dok je tvrtka dužnik nastavila obavljati manji dio djelatnosti.

Tako su onemogućili ostvarivanje najvećeg dijela prihoda tvrtke sa sjedištem u Primorsko - goranskoj županiji i plaćanje dospjelih obveza prema dobavljačima i vjerovnicima te su uzrokovali stečaj i vjerovnike oštetili za više od 307 tisuća eura, kažu u policiji.

Troje osumnjičenih (59, 60 i 62) nisu od 2018. do otvaranja stečaja u 2021. na propisan način vodili poslovne knjige, a dvoje (59,60) se sumnjiči i za davanje lažnog iskaza pri osnivanju tvrtke u 2018., kada su na sudu ovjerili neistinite izjave o nepostojanju poreznih obveza postojeće tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 17:53