NEPRAVOMOĆNA ODLUKA

Četvorici iz afere ‘Eko Moslavina‘ određen istražni zatvor, Babić ostaje gradonačelnik Kutine?

U odnosu na Babića Uskok treba ispitati samo pet svjedoka što bi značilo da bi vrlo brzo mogao izaći na slobodu

Adrijana Cvrtila i Zlatko Babić

 Screenshot

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor protiv sve četvorice okrivljenika iz afere Eko Moslavina, uključujući i gradonačelnika Kutine Zlatka Babića.

Međutim, istražni zatvor im je određen samo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je odbijen prijedlog Uskoka da se Babiću i još dvojici istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Dakle, premda odlazi u istražni zavor, Babić i dalje nastavlja obnašati dužnosti gradonačelnika Kutine - to jest, u ovom trenutku nema nikakve potrebe da podnositi ostavku na to mjesto kako bi sebi olakšao poziciju po pitanju istražnog zatvora.

U odnosu na Babića Uskok treba ispitati samo pet svjedoka što bi značilo da bi, ukoliko ovako stanje ostane, vrlo brzo mogao izaći na slobodu.

Ova odluka suca istrage nije pravomoćna te na nju nezadovoljna strana ima pravo žalbe. Obrana je najavila da će se žaliti na dio u određivanju istražnog zatvora zbog utjecaja na svjedoke, dok će se Uskok žaliti na dio da se nije odredio istražni zavor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

O žalbama će odlučivati izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:24