ZLOČIN KOD KULTURANE

Četvorka iz Varaždina progovorila o ubojstvu profesora, majka u šoku: Kako su to mogli reći?

Trojica mladića i djevojka su, prema optužnici, rukama, nogama, palicom i lancem za remen bicikla mlatili profesora

Suđenje u Varaždinu

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Na Županijskom sudu u Varaždinu jutros je započelo suđenje četvorki koja je optužena da je 29. svibnja ispred varaždinskog kluba Kulturana iz bezobzirne osvete ubila profesora engleskog jezika Ninu Čengića.

image

Suđenje za ubojstvo Nine Čengića.

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Prvooptuženi Ivor Vujasinović (30), drugooptužena Asja Gorski (25), njezin brat Ivan Gorski i Dominik Žnidarić Živka, svi redom su se izjasnili da nisu krivi.

image

Ivor Vujasinović

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image

Asja Gorski

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Optužnica ih tereti da su 29. svibnja u 4.30 ujutro ispred kluba Kulturana zajednički i dogovorno, da mu se osvete, na smrt prebili profesora. Čengić im se zamjerio jer je u klub pozvao policiju zbog kršenja epidemioloških mjera. Policajci su se odazvali pozivu, kucali na vrata kluba, a kad im nitko nije otvorio otišli su bez intervencije.

Tri mladića i djevojka potom su izašli iz Kulturane i, prema optužnici, počeli rukama, nogama, palicom i lancem za remen bicikla mlatiti Čengića po glavi i tijelu, što je za njega bilo kobno.

image

Suđenje za ubojstvo Nine Čengića.

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Prema optužnici, prvi ga je udario i srušio na pod Ivor Vujasinović te ga počeo cipelariti, za njim su krenuli i ostali. Asja Gorski optužena je da je već prebijenom profesoru, koji je ležao na tlu, zadala šest udaraca lancem za bicikl. Od posljedica žestine udaraca Nino Čengić nekoliko je sati kasnije preminuo u Općoj bolnici Varaždin, a gdje su ga prije toga operirali.

Branitelji okrivljenih ne negiraju da su njihovi branjenici mlatili Čengića, međutim, tvrde da njihovi udarci nisu bili smrtonosni. Kažu da je Nino Čengić, a na osnovu nalaza sudskog vještaka Majera, ranije te noći u prostorijama kluba pao s barske stolice i udario glavom o pod te zadobio ozljede od kojih je kasnije i preminuo.

- Kako to mogu reći? Pa njemu je smrskana glava iznutra - rekla nam je potresena majka Nine Čengića.

image

Suđenje za ubojstvo Nine Čengića.

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Profesor Čengić predavao je engleski u varaždinskoj srednjoj školi. Nitko od četvero optuženih nije bio zaposlen.

Obrana je, uz ostalo, zatražila rekonstrukciju događaja iz noći kad je Čengić preminuo od opsežnog krvarenja u glavi i traže meteorološke podatke o uvjetima vidljivosti te noći.

Nitko od optuženih nije se javio za riječ osim Dominika Žnidarića koji je ustvrdio da on na ovom suđenju nije trebao biti optuženik, nego svjedok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:58