UHIĆENA DVOJICA

Četvorka u Zagrebu pretukla muškarca, uzeli mu 400 kuna i skinuli tenisice s nogu

DORH je priopćio da su uhićene sdvije osobe te im je određen istražni zatvor

Policija/Ilustracija

 Cropix

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) objavilo je detalje pljačke koja se dogodila u nedjelju u Zagrebu, kada su četiri osobe napale muškarca, pretukle ga i opljačkale, uzevši mu novac i tenisice.

Uhićena su dva osumnjičenika te im je određen istražni zatvor.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 19. prosinca 2021. ispitalo dvojicu hrvatskih državljana (1986. i 1985.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavka 1. Kaznenog zakona, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv obojice okrivljenika", izvijestio je DORH.

"Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 19. prosinca 2021., u Zagrebu, zajedno s nepoznatim muškarcem i nepoznatom ženom, u zajedničkoj nakani da se domognu tuđeg novca i vrijednih predmeta, prišli oštećeniku te ga udarali rukama i nogama po tijelu. Kada je oštećenik uslijed udaraca pao na tlo, okrivljenici su mu, osnovano se sumnja, iz stražnjeg džepa hlača izvadili i uzeli novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem (iznos od 400,00 kuna) te mu s nogu uzeli tenisice i potom pobjegli", stoji u priopćenju.

"Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a) koji je prihvaćen te je okrivljenicima određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi", naveo je DORH u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:02