DRAMA U KARLOVCU

Cijeli grad pričao o otmicama djece, slučajeve prijavila i ravnateljica, a onda je policija sve objasnila!

Policija je zaprimila dojavu 36-godišnjaka da je njegovo dijete napao maskirani čovjek u mjestu Knez Gorica te djetetu oteo mobitel

Osnovna škola Turanj u Karlovcu

 Robert Fajt/Cropix

Ravnateljica karlovačke Osnovne škole Turanj Snježana Žunac prijavila je sumnje da se dogodio pokušaj otmice nekoliko učenica te škole.

Ona je reagirala na priče učenika koje su do nje došle, a također je obavijestila roditelje ostale djece o tim sumnjama, pozvavši ih na oprez. Policija je potvrdila da je jednu prijavu zaprimila u nedjelju te još jednu u četvrtak ujutro.

Nakon istrage, policija je utvrdila da su te prijave bile neutemeljene te poslala priopćenje kako bi se umirila uznemirena karlovačka javnost.

- Povodom velikog interesa medija za navodni pokušaj napada na dijete na području naselja Knez Gorice u Karlovcu, odnosno pokušaja otmice djeteta u blizini Osnovne škole Turanj, obavještavamo o do sada provedenim kriminalističkim istraživanjima radi objektivnog izvješćivanja javnosti. Danas, 19. listopada 2023. godine, u 7:07 sati, policija je zaprimila dojavu 36-godišnjaka da je njegovo dijete napao maskirani čovjek u mjestu Knez Gorica te djetetu oteo mobitel. Također smo i ranije, 16. listopada, zaprimili dojavu o pokušaju otmice djeteta u blizini Osnovne škole Turanj - navela je policija.

- Temeljem zaprimljenih prijava, policija je žurno upućena na oba mjesta događaja, kao i u školu kako bi utvrdila sve okolnosti prijavljenih događaja. Prikupljena saznanja nisu ni na koji način potvrdila sumnju da su djeca bila napadnuta ili da je došlo do pokušaja otmice djeteta. Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako ne postoje obilježja niti jednog kaznenog djela ili prekršaja na štetu djece - rekla je policija, napominjući da će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće o svim poduzetim mjerama i radnjama za oba događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:02