KAOS NA SPECIJALNOM SUDU

Cirkus na suđenju Velji Nevolji, izbila svađa u sudnici: ‘Pojma nemam tko je platio Hrvate‘

U jednom trenutku reagirala je i sutkinja koja je smirila svađu u sudnici

Veljko Belivuk

 Cropix

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još 30 optuženih za sedam ubojstava i nedozvoljenu trgovinu narkoticima, posjedovanje oružja, silovanje i otmice nastavljeno je danas na Specijalnom sudu u Beogradu, a dosad je obranu iznijelo 11 optuženih.

Za govornicom je svoju obranu iznio Aleksandar Vučeljić, koji je kao i Georgijev naveo da nisu točni navodi da je bio član kriminalne grupe.

Odvjetnica Vesna Golubović pitala je Vučeljića zna li tko je angažirao navodne plaćenike iz Hrvatske da se sukobe s drugom navijačkom frakcijom Partizana 2017. godine, navodeći kako oštećeni sumnjaju da je to dovelo do smrti Gorana Veličkovića. Vučeljić je rekao da ne zna tko je platio hrvatske državljane, ali je ovo pitanje dovelo do svađe i rasprave u sudnici između Golubovićeve i branitelja optuženih, pa je reagirala i sutkinja koja je smirila svađu u sudnici.

Blic je donio transkrip suđenja:

Vučeljić: Hajde samo da prekinemo ovu svađu, raspravu.

Sutkinja poručuje odvjetnicima: Sljedeći put bit ćete opomenuti.

Odvjetnica Veličkovićevih: Koga ste mirili?

Vučeljić: Mirio sam sa zabranjenima, to je bila prethodna podjela, konkretno Jang bojs ekipe.

Odvjetnica Vesna Golubović pitala je je li poznavao ubijenog Veličkovića.

Vučeljić: Znam tko je navijač, ali nismo imali prilike sresti se jer kad sam ja išao, on nije i obrnuto.

Odvjetnica: Je li vam poznata njegova pozicija, je li bio vođa neke grupe?

- Bio je vođa jedne od frakcija na istoku - rekao je Vučeljić, na što je ponovno reagirao njegov odvjetnik i zaprijetio da će napustiti sudnicu ukoliko optuženi nastavi odgovarati na pitanja.

Zatim se javio i njegov odvjetnik, koji mu je priprijetio da će mu otkazati punomoć ako ga ne posluša, jer mu već peti put govori da ne odgovara na pitanja, na što je Vučelić potvrdio da više neće odgovarati.

Sutkinja je odredila stanku od 40 minuta, poslije čega bi obranu trebao iznositi Milovan Tadić, bivši dečko starlete Tijane Ajfon, koji je, osim po vezi s njom, javnosti poznat i po tome što mu se sudi za prebijanje gosta kluba Tilt Slobodana Vukića u kojem je radio kao izbacivač. Vukić je, podsjeća Blic, preminuo poslije zadobivenih ozljeda.

Kad je sutkinja na početku suđenja pročitala ime Spasojevića, Miljković se smijao. Za vrijeme obrane Aleksandra Vučeljića i dok je govorio o Bojani Belivuk te rekao "vidio sam da je bila sretna", Velja Nevolja spustio je glavu i sve vrijeme dok je Vučeljić pričao o Bojani, Velja Nevolja klimao je glavom.

Kad je Vučeljić govorio o silovanom mladiću i rekao "da mu se osjećao znoj", Belivuk se počeo smijati, a nastavio je u istom maniru i nakon rečenice "policija je ušla s puškama, cijeli fazon".

Ostali okrivljeni tijekom trajanja ročišta pričali su između sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 11:31