POTJERA

Cirkus u centru Zagreba: Gospođa jurila za prevarantom, uskoro su joj se pridružili i građani!

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija je otkrila da mu to nije bio jedini krimen
uhićenje privođenje ilustracija
 Damjan Tadic/Cropix

Nakon što je vidio da su u proteklih tjedan dana uhićena dvojica muškaraca koji su u centru Zagreba stavljali u opticaj lažne novčanice, 38-godišnji varalica došao je na ideju da glumi službenu osobu i da "kontrolira" novac trgovaca u blagajnama. Pa je tako u subotu oko 14 sati ušetao u poslovnicu igara za sreću u Gajevoj ulici gdje je 58-godišnjoj djelatnici, nakon što se lažno predstavio, naznačio da su u opticaju lažne novčanice i da ih mora provjeriti.

Potom joj je rekao da izvadi novčanice van i da mu ih da na provjeru. Ne sumnjajući u njegove kriminalne namjere, prevarant je u trenutku njezine nepažnje zgrabio novac i počeo trčati na ulicu. Shvativši da je meta kradljivca, krenula je za njim trčati te ga je sustigla na križanju Tesline i Trga Nikole Zrinskog no tamo ju je on, ne bi li zadržao oteti plijen, udario i pobjegao. Međutim, kako je očajna zaposlenica zazivala u pomoć, građani u prolazu su to čuli i udružili snage te uhvatili kradljivca i predali ga policajcima.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija je otkrila da mu to nije bio jedini krimen. Sat vremena prije nego je 'pao', bio je i u postolarskoj radnji u Kačićevoj ulici. Prema istom modus operandiju, glumeći službenu osobu banke, zatražio je od muškarca da mu preda novac na provjeru navodeći kako Zagrebom kolaju krivotvoreni novci. Međutim, postolar nije pao na tu foru već je nepoznatog muškarca odbio poslušati pa je ovaj napustio radnju i odšetao praznih ruku.

Utvrđeno je i da je pola sata još prije tog neuspjelog pokušaja, bio u istoj ulici u jednoj trgovini. Na njegovu priču također nije pala trgovkinja koja je posumnjala u istinitost njegovih navoda i odbila mu dati novac. Za razliku od nje, njezina kolegica iz Ilice nažalost je 14. ožujka povjerovala varalici te mu je na njegovo traženje, dala novčanicu na "provjeru" koju je on, potom, brže-bolje iščupao joj iz ruke i pobjegao u nepoznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:23