MALI 'TERORIST'

Čitavo mjesto već dvije godine živi u strahu od 13-godišnjeg dječaka: Provaljuje i pljačka kuće, ni policija mu ne može ništa!

U strahu zbog novog upada, na župni ured koji je opljačkao nekoliko puta, stavili su željezne rešetke
 Thinkstock

BOCANJEVCI - Mještani belišćanskog naselja Bocanjevci odlučili su stati na kraj 13-godišnjem dječaku, koji ih doslovce konstantno terorizira, javlja Glas Slavonije.

Naime, 13-godišnji dječak, romskog podrijetla već dvije godine provaljuje i pljačka kuće.

U selu se nalazi 200-tinjak kuća i gotovo da nema doma koji do sada nije bio barem nekoliko puta opljačkan ili iz kojeg nešto nije nestalo. Samo su u župnom uredu bile tri provale pa su, u strahu zbog novog upada, na prozore ureda bili prisiljeni staviti željezne rešetke.

Dječak (13) do sada je ukrao nekoliko bicikla, motor, opljačako dućan i župni ured. Mještani Bocanjevca, kažu kako se ne mogu ni prisjetiti ni nabrojiti što je sve nestalo u zadnjih dvije godine.

Kako kažu, dječak je dobro upućen, te zna da ne smije ukrasti ništa iznad 1000 kuna, čime izbjegava sudske tužbe, a uz to je i maloljetan. Kako kažu ogorčeni mještani, ni policija mu ne može ništa. Kada policija dolazi, on redovito, dodaju, iskače kroz prozor i bježi.

Dječak do sada ni za jedno svoje djelo nije odgovarao, pa su se stoga mještani odlučili obrtaiti medijima, te obavijestiti sve nadležne institucije, uključujući i Ministarstvo socijalne skrbi, Ministarstvo unutarnjih poslova, ali i Pučkog pravobranitelja te predsjednika RH Ivu Josipovića i zatražiti zaštitu.

- Premda je riječ o djetetu romske nacionalnosti, naglašavamo da to nema veze ni s njegovom nacionalnom pripadnošću ni obiteljskom situacijom, već s tim da tom djetetu treba drukčija skrb od sadašnje i da ga treba zbrinuti u odgovarajuću ustanovu, u kojoj će mu se pomoći da raste u zdravijem okruženju. Tražimo pomoć i za sebe i za njega jer ovako više dalje ne ide, rekli su mještani Bocanjevca, javlja Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 16:02