UHIĆEN BOMBAŠ

Citroenom se dovezao do elitnog dijela Zagreba i bacio bombu na kuću bivše zvijezde Dinama!

Nije ni slutio da će mu zagrebački kriminalisti vrlo brzo početi "puhati" za vratom te ga privesti u policijsku postaju uz niz prikupljenih dokaza

Dario Zahora

 Srđan Vrančić/Cropix/

Kad je pod okriljem noći u subotu bacao ručnu bombu na prilazni put na imanju bivšeg nogometaša Dinama Daria Zahore na Gornjem Bukovcu, 44-godišnji počinitelj mislio je da je dobro osmislio plan, a potom i bijeg u svom Citroenu.

No, nije ni slutio da će mu zagrebački kriminalisti vrlo brzo početi "puhati" za vratom te ga privesti u policijsku postaju uz niz prikupljenih dokaza.

Počinitelj se oko 1.50 sati dovezao do odabrane mete. Nakon što je bombu odbacio pa je došlo do eksplozije koja je oštetila samu kuću, dvorište i dvije obližnje kuće, dao se u bijeg, a dok je jurio niz ulicu, nedaleko od mjesta eksplozije se zaustavio te odbacio u raslinje transportno kućište bombe. Otišao je do svoje kuće, a kriminalisti su zahvaljujući videonadzoru rekonstruirali njegov tijek bijega Citroenom te vozaču pokucali na vrata.

Sada je kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine i nedozvoljeno držanje oružja te je predan pritvorskom nadzorniku. Je li bacanje bombe povezano s lanjskim paležom vozila kojim se koristio Zahora zbog čega su uhićeni L. Č. (22) i A. J. (23), i jesu li to "poruke" zbog Zahorinih poslovnih poteza iz nogometnog svijeta, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:40