KEKINA GRUPA

ČLAN SRPSKE BANDE ŠVERCERA KOKAINA UHIĆEN U HRVATSKOJ Sa suprugom krenuo na ljetovanjepa pao zbog lažne HR putovnice

Uhićeni Mario Milosavljević član je Kekine skupine koja kokain organizirano prebacuje iz Južne Amerike u Europu

Beograđanin Mario Milosavljević (38), kojega je srbijanska policija dovodila u vezu s kriminalnim miljeom i koji je bio pritvoren u akciji Sablja pokrenutoj nakon ubojstva srbijanskoga premijera Zorana Đinđića 2003. godine, uhićen je u subotu prilikom ulaska u Hrvatsku zbog sumnji da posjeduje krivotvorenu hrvatsku putovnicu.

Za Milosavljevićem je Hrvatska bila raspisala tzv. crvenu tjeralicu zbog krivotvorenja, a nakon što je prošle godine u akciji Border razbijena skupina krivotvoritelja koji su balkanskim kriminalcima nabavljali hrvatske dokumente omogućavajući im nesmetano pralaženje granica.

U samoj akciji, naime, osim što su uhićeni prodavači putovnica, kojima bi za nekoliko dana trebalo početi suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu, napravljena je i revizija svih dokumenata koji su izdavani u hrvatskim diplomatskim predstavništvima u Tuzli, Orašju, Sarajevu i Novom Sadu te su identificirane osobe koje su dobivale takve dokumente.

Tako je u potpunoj tajnosti kao jedan od vlasnika krivotvorene putovnice indetificiran i Milosavljević kojemu je 29. prosinca 2008. u Orašju izdana putovnica na ime Miroslava Kneževića.

Putovnica je izdana na osnovi prave osobne iskaznice Kneževića u kojoj je, međutim, bila umetnuta Milosavljevićeva fotografija. Za svakim od tih posjednika osobnih dokumenta Hrvatska je raspisala tjeralicu, a kada se Milosavljević pojavio na graničnom prijelazu, računalni je sustav obavijestio policajce da je u pitanju tražena osoba.

S Milosavljevićem je u vozilu bila i njegova supruga, a prema neslužbenim informacijama iz Srbije su se uputili na ljetovanje na jedan od hrvatskih otoka. Umjesto tamo, Milosavljević je u nedjelju završio u Remetincu.

- Mogu vam samo reći da je pritvoren zbog opasnosti od bijega i ponavljanja djela - rekao nam je kratko Milosavljevićev odvjetnik Tihomir Mišić.

Milosavljevića, pak, srbijanska policija smatra članom grupe Dejana Stojanovića Keke, jednoga od krupnijih dilera kokaina s područja Srbije koji se trenutno skriva u Brazilu. Prema pisanju srbijanskih medija, u posljednje dvije godine nekoliko najbližih Stojanovićevevih suradnika likvidirano je u Srbiji.

Posljednje ubojstvo Kekina suradnika dogodilo se prije nepuna tri mjeseca kada je ubijen Nemanja Loncović (43), vlasnik restorana Hacijenda Rodizio. Loncovića su nepoznati atentatori smaknuli na parkiralištu s tri hica u glavu. Milosavljević, ali i njegova supruga su se u crnim kronikama našli 2005. kada je je policija pokušala pretražiti Milosavljevićev stan zbog sumnji da je povezan s trgovinom oružjem i drogom.

Njegova supruga tada je na policajce pustila pit bula, a policija je pucajući u psa slučajno u nogu ranila i Milosavljevićevu susjedu koja je poslije zbog toga tužila policiju. Milosavljević, inače, u vrijeme policijskoga prepada nije uopće bio kod kuće. Supruga mu je tada bila uhićena, a pit bula policija je ubila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:52