SLUČAJ IZ POREČA

Člana poznate albanske obitelji lažno prijavila za silovanje: ‘Nakon toga su mi prijetili: Nećeš dočekati 32. rođendan‘

M. M., diplomirana ekonomistica sa srbijanskom adresom, prijavila je Q. O. da ju je silovao u sobi Grand hotela Palazzo u Poreču

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Laganje se ne isplati, pogotovo kad se s tim potezom lažno prijavi set kaznenih djela. Uvjerila se u to 36-godišnja M. M., diplomirana ekonomistica sa srbijanskom adresom koja je 29. srpnja 2018. prijavila Q. O. da ju je silovao u sobi 305 Grand hotela Palazzo u Poreču četiri dana prije toga.

Dva dana nakon prve prijave, Marija M. ponovno se ukazala u policiji navodeći, pak, da joj je nepoznati muškarac zaprijetio da mora povući inicijalnu prijavu za silovanje za što će od njegovog gazde dobiti 50.000 eura. Istraga se zbog silovanja, nanošenja ozljeda, sprječavanja dokazivanja i poticanja na to djelo zahuktala i pokazala da tog kobnog 25. srpnja oko 19 sati dotični prokazani poduzetnik Q. O., među ostalim, nije čak niti bio u Hrvatskoj.

Na kraju je Marija M. zaradila kaznenu prijavu, a potom i optužnicu za lažno prijavljivanje kaznenog djela te je nedavno pulski sud, na prijedlog tužiteljstva, izdao kazneni nalog prema kojem joj je izrečeno 10 mjeseci uvjetne kazne s trogodišnjim rokom kušnje. Na sve to mora nadoknaditi 39 eura troška suda.

A prema njezinoj prvoj prijavi, ona je napadnuta u porečkom hotelu kad ju je u sobi Q. O., inače iz poznate albanske obitelji, prvo udario šakom u lice. Zatim ju je vukao za kosu po podu te metalnom šipkom lupao po tijelu. Na kraju je, kako je ustvrdila, odlučio zadovoljiti svoj spolni nagon tako što je zaključao vrata sobe, gurnuo je na krevet, razderao haljinu i silovao. Prijavila ga je tom prilikom za silovanje i nanošenje lakših ozljeda.

Dva dana kasnije otišla je korak dalje. Policiji je ispričala da joj se nakon toga obratila nepoznata muška osoba te joj se predstavila kao zaposlenik dotičnog Q. O.

- Tad mi je taj čovjek rekao: ‘Dok još imaš vremena, povuci optužbu, dobit ćeš na ruke 50.000 eura jer moj gazda gubi mnogo više nešto što ti možeš zamisliti. Ti si jedna obična glupača‘. Rekla sam mu da neću povući prijavu pa mi je zaprijetio da neću dočekati 32. rođendan i da će mene unakaziti, a obitelj mi uništiti - ispričala je Marija M. policiji koja joj na kraju, nakon detaljno analizirane prikupljene dokumentacije sa svih strana, naprosto nije povjerovala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:19