DRAMA IZ VRGORCA SE NASTAVLJA

Roditelji iz svinjca: Nama je dobro s našim sinom!? Policija: Tu nema prekršaja!?

krizevci 220302vinko cubic ,poljoprivrednik iz krizevaca,krizevacki lemes svinjac doticnogfoto stojanka lisicki-pok

SPLIT - Vijest kako nesretna obitelj sa širega vrgoračkog područja već dulje živi u neadekvatnim uvjetima i prostoru gdje su prije boravile svinje, jako je odjeknula, svi su spremni pomoći na razne načine te omogućiti tim ljudima dostojanstven život, javlja Slobodna Dalmacija.

- Mi smo činili sve i dosad što je u našoj mogućnosti te u zakonskim okvirima, tako ćemo i dalje raditi. Sad smo ih posjetili te im donijeli ručak, a i dalje ćemo nastaviti brinuti o njima. Moram istaknuti kako oko nesretne žene nije bilo nikakvih kostiju, kao ni lišća, kako vam je rekao jedan od svjedoka. Međutim, nisu bili smješteni u pristojnim uvjetima - kazala nam je Nađa Grljušić, voditeljica Centra za socijalnu skrb u Vrgorcu.

Prijava iz HGSS-a

S druge strane vrgorački gradonačelnik Boris Matković istaknuo je kako su gradske službe i dosad pomagale tim ljudima, no kazao nam je kako više ne želi davati izjave za “Slobodnu”.

Kako neslužbeno doznajemo, starica, koju su u jednom vrgoračkom selu prije nekoliko dana u pojati promrzlu pronašli članovi HGSS-a, koji su joj došli donijeti hranu, nije nakon pronalaska htjela napustiti svoju nastambu i potražiti smještaj u ugodnijem i toplijem okruženju. Kod sebe je imala samo dvije deke kojima se grijala.

Kako neslužbena priča kaže, nju i njezina muža u tim neljudskim uvjetima držao je zatočene njihov 40- godišnji sin, koji ima psihičkih smetnji, a koji je inače bivši branitelj i u Domovinskom ratu je časno branio svoju zemlju. O svom stravičnom pronalasku HGSS-ovci su odmah, strašeći se da starica ne premine od velike hladnoće, izvijestili policiju i Centar za socijalnu skrb, kako bi ženi i njezinu suprugu pokušali pomoći, javlja Slobodna Dalmacija.

No, dvoje staraca je odbilo pomoć i nije željelo napustiti svoj dom, pravdajući se kako je njima dobro s njihovim sinom i da im on ne pravi nikakve probleme te da je pažljiv prema njima. “Što koga treba biti briga gdje mi živimo, nama je dobro”, navodno je rekla starica, koja nije željela napustiti nastambu.

Policija: Sin nije počinio nikakav prekršaj

Prema riječima Marine Kraljević-Gudelj, glasnogovornice Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u slučaju 40-godišnjeg Vrgorčanina, koji je majku držao zatočenu u svinjcu tijekom snježnog nevremena i sibirskih hladnoća, nije počinjen nikakav prekršaj.

- Policijski izvidi u ovom slučaju nisu utvrdili elemente kaznenog, kao ni prekršajnog djela, a svi zapisi proslijeđeni su nadležnom Državnom odvjetništvu - stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:23