UHIĆEN VARALICA

Prostitutki se lažno predstavio kao policajac pa joj naplaćivao ‘zaštitu’

Inspektori zagrebačkog Odjela organiziranog kriminaliteta uhitili su bivšeg kolegu, 47-godišnjeg V. D., zbog osnovane sumnje da se predstavio kao policajac i od prostitutke Š. B. sa zagrebačke Savice protupravno naplatio 100 eura za fizičku zaštitu.

Umirovljeni policajac

V. D., inače umirovljeni policajac, pronašao je oglas ‘vatrene srednjovječne brinete’ pa je u ponedjeljak, po prethodnom telefonskom dogovoru, došao s jednim muškarcem do doma Š. B. (41), koja je u stanu na Savici pružala usluge. Lažno joj se predstavio kao policajac, rekavši da dobro zna čime se ona bavi, a nakon prijetećeg uvodnog govora zatražio je novac kao bi joj on i kolega pružili ‘zaštitu’. Tražio je 1000 kuna, a kad je ona rekla da si to, s obzirom na ‘promet’ ne može priuštiti, V. D. spustio je ponudu na 100 eura.

Upao u zamku

Uzeo je novac i pri izlasku napomenuo da će po novac dolaziti svakog ponedjeljka. Tjedan dana kasnije sam je došao do stana oštećene, ne znajući da je ona zvala prave policajce. Upao je u zamku i s lisicama je odveden na krim istraživanje. Nakon ispitivanja je pritvoren, a terete ga za lažno predstavljanje. U policijskom priopćenju ne spominje se kako je prošla Š. B., s obzirom na nelegalnost svoje profesije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:12