PODMETNUTI POŽAR

FOTO: PALEŽ NA SAVICI Zagrebačkoj TV voditeljici prije dva mjeseca uperili pištolj u glavu, a sada spalili auto

Megane je u vlasništvu Gordane J., referentice u Narodnim novinama, a vozi ga i njezina kći Jelena
 Alen Međić

Pucketanje lima i pucanje automobilskih guma jučer dva sata poslije ponoći uznemirilo je stanovnike Ulice Zinke Kunc na zagrebačkoj Savici.

Vatra koja je u potpaljenom požaru progutala Renault Megane vlasnice Gordane J. (50), referentice zaposlene u Narodnim novinama, oštetila je još dva automobila parkirana pokraj njenog, a materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Istražitelji su se odmah dali u potragu za napadačem koji je potpalio automobil u gluho doba noći. Vlasnica spaljenog automobila, neslužbeno doznajemo, ne zna tko bi mogao biti napadač. Policajcima nije prijavljivala da joj je netko prijetio, ali je njezina kći Jelena, inače voditeljica na jednoj od lokalnih TV postaja. Jelena se također služi majčinim Meganeom, a početkom veljače prijetio joj je V. M., njezin vršnjak.

Incident se dogodio kod tramvajskog okretišta na Savskoj cesti. Nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta Kremenko, V. M. je Jeleni uperio pištolj u glavu.

Nije se libio prijetiti joj i vulgarno je vrijeđati pred društvom. U grad je došao s očevim pištoljem. Otac, inače, ima dozvolu za nošenje oružja. Naoružanog juniora policajci su te noći uhitili i priveli na kriminalističku obradu. Stoga će istražiteljima, prema svemu sudeći, taj incident biti jedna od indicija u istrazi vezanoj uz palež vozila.

- Pomislili smo da je prvoaprilska šala kad je susjed nazvao i rekao da mi je auto u opasnosti. Rekao je još da gore i druga vozila te da je parkiralište puno vatrogasaca i policajaca. Djelomično mi je oštećena karoserija, dok je susjedi Gordani auto kompletno izgorio. Požar je očito podmetnut. Auto je ravnomjerno izgorio, a dobro se zna kako auti gore kad je uzrok neki kvar na instalacijama. Pucketalo je na sve strane. Vatrogasci su se borili s vatrom, pjena je frcala posvuda. Prizor kao iz filmova - ispričala nam je jedna od stanarki zgrade nakon neprospavane noći.

O vlasnici automobila Gordani susjedi ne žele govoriti jer je se, kako pojašnjavaju, boje.

- Čudna je, grebe nosom oblake kad je se itko okuraži uopće i pozdraviti u prolazu ili u liftu - rekao je jedan od susjeda koji je želio ostati anoniman.

- Svadljiva je. Iz njezina se stana često čuje galama. Nakon smrti muža, uglednog doktora koji je radio u bolnici u Dubravi, ne komunicira ni s kim, a ni pozdraviti ne zna jer joj je očito ispod časti. Tko će znati je li se kome zamjerila svojom osebujnošću. Ima divnu djecu - zaključuju susjedi koji su, dodaju, navikli na palež u kvartu. Prije nekoliko mjeseci u neposrednoj blizini gorio je automobil jednog dilera. Je li riječ o nečijoj neslanoj šali u gluho doba noći koja nema nikakve veze s vlasnicom vozila i njezinom kćeri ili je, pak, to neka vrsta upozorenja nepoznatog piromana obitelji, istražitelji intenzivno utvrđuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 13:13