EFEKTNA INTERVENCIJA

KRVAVI OBITELJSKI OBRAČUN Nožem priklao oca, policija herojskim pothvatom spriječila tragediju

Hitnim dolaskom na mjesto napada policija je na distanci taktički obavila razgovor s mladićem, te mu paralelno s tim prišla iza leđa, savladala ga i oduzela nož
Split, 091212.Jutros u 9 sati zapocela je delozacija iz zgrade u Ulici Dinka Simunovica 2a.Prvi na udaru nisu se nasli stanari 14 stanova, vec sporni poslovni prostori i garazna mjesta.U medjuvremenu, navodno se nagodilo s jos dodatnih 6 obitelji, dok ce se s njih 8 sud dogovarati jos iduci tjedan.Delozacija za sada prolazi bez problema. Razlog je i pojacana nazocnost policije - u zgradi i oko nje je 55 pripadnika snaga sigurnosti.Na fotografiji: policija ispred zgrade.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric/ CROPIX / CROPIX

Iz Pritvorske jedinice Policijske postaje Knin danas je nakon okončanja kriminalističkog istraživanja na Odjel psihijatrije OB Šibenik prebačen 39-godišnji Danijel R. iz Vira, koji je u srijedu nešto prije pola noći u obiteljskoj kući u Kijevu nožem bez ikakvog povoda nasrnuo na svoga 67-godišnjeg oca Stjepana.

U kratkom, ali žestokom okršaju, kako doznajemo, sin je ocu osim niza porezotina zadanih po rukama dok se isti branio, zadao i nadasve opasnu ranu na predjelu vrata, pri čemu je srećom stradala samo koža očeva vrata, nekoliko milimetara od vratne karotide.

Hitnim dolaskom na mjesto napada policija je na distanci taktički vješto obavila razgovor s mladićem, te mu paralelno s tim prišla iza leđa, savladala ga, oduzela nož i poduzela mjere prisile okončane uporabom lisica.

Doznajemo kako je obitelj inače podrijetlom iz Kijeva gdje je Stjepan R. nakon povratka iz Njemačke s privremenog rada na djedovini sagradio obiteljsku kuću, dok im je mjesto stalnog prebivališta u Viru.

Također kao razlog napada nožem na oca doznajemo kako mladić odavno ima psihičkih problema, te da posljednjih dana prije napada na oca nije popio propisanu terapiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:59