ŠEKS PROTIV HRT-A BIVŠI ŠEF SABORA TRAŽI ISPRAVAK NAVODA IZ DNEVNIKA 3

Suljić, Rimac, Mikola i drugi nisu oslobođeni zbog moje pogreške

Presuda je izrečena nakon što je završio moj mandat javnog tužitelja, tvrdi Šeks
 Davor Pongračić / CROPIX

- U Dnevniku HRT-a rekli su da je moj mandat javnog tužitelja obilježila proceduralna pogreška zbog koje ubojice obitelji Zec nisu procesuirane, a ja u to vrijeme uopće nisam bio javni tužitelj - objašnjava Vladimir Šeks razloge svoje tužbe podnesene Općinskom građanskom sudu u Zagrebu u svibnju prošle godine.

Povod da potraži sudsku satisfakciju dogodio se u emisiji Dnevnik 3 emitiranoj mjesec dana ranije, 23. travnja 2014., urednice Tatjane Munižabe.

- Ovakav navod u cijelosti je netočan te više puta demantiran u medijima. Objavom istog povrijeđena su tužiteljeva prava te mu je nanijeta neizmjerna šteta. Tužitelj je od tadašnje glavne urednice u zakonskom roku zatražio ispravak, no do danas on nije objavljen. Stoga zahtijevamo da se sadašnjem glavnom uredniku naloži da u prvoj sljedećoj emisiji, u istom programu i terminu, bez izmjena i dopuna, besplatno bude pročitan ispravak u kojem će se jasno reći da Vladimir Šeks nije učinio nikakvu proceduralnu pogrešku, već je pogreška učinjena u istražnom postupku u kojem su osumnjičeni bili ispitani bez nazočnosti odvjetnika, pa je sud takve dokaze ocijenio nezakonitima i donio oslobađajuću presudu, stoji u tužbi koju potpisuje Šeksov odvjetnik Bruno Spiz iz Zagreba.

Šeks je tužbu usmjerio protiv tadašnje glavne urednice HTV-a 1 Gordane Mrđen, no tuženik je zbog kadrovskih promjena u toj kući promijenjen pa je jedno vrijeme tuženik bio Đelo Hadžiselimović, da bi konačno na posljednjem ročištu i to bilo promijenjeno, pa je sada na spisu upisan novi urednik, Igor Tomljanović.

HRT-ovi odvjetnici odgovoru na tužbu tvrde da je u životopisu Vladimira Šeksa na službenim stranicama Hrvatskog sabora navedeno kako je od 10. travnja do 12. kolovoza obnašao dužnost javnog tužitelja RH. Nastoje dokazati da je propust nastao upravo za vrijeme njegova mandata.

Okružni sud u Zagrebu je 9. srpnja 1992. donio oslobađajuću presudu Munibu Suljiću, Siniši Rimcu, Igoru Mikoli, Nebojši Hodaku i Snježani Živanović za ubojstvo obitelji Zec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 19:16